DA LI JE MOGUĆE DA PIKSI IMA OVOLIKO GODINA? Mnogi nisu svesni godišta SRPSKOG SELEKTORA!

 TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA: 

 TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA: 

Preporodio je reprezentaciju Srbije i za kratko vreme učinio da se rivali boje “Orlova” ne samo zbog imena u timu već i zbog samog tima.

Najveći podvig je svakako direktan plasman na Svetsko prvenstvo u Kataru, ali tamo se naša selekcija našla u teškoj situaciji posle prva dva kola grupne faze.

I sada se opet od Dragana Stojkovića Piksija očekuje da trgne svoje fudbalere koji imaju jasan zadatak – pobeda nad Švajcarskom, koja bi bila i revanš za Rusiju 2018, i, ako se ne desi iznenađenje u dvoboju Kameruna i Brazila, izboriće osminu finala.

Većina ljudi zna da je Piksi rođen u Nišu, ali da li znate njegove godine?

Tokom igračke karijere nastupao je za Radnički, Crvenu zvezdu, Olimpik Marsej, Veronu i Nagoju. O njegovom doprinosu u crveno-belom dresu govori što je peta Zvezdina zvezda. Na 116 utakmica postigao je 54 gola.

Transfer u Marsej sprečio ga je da bude u timu kada je Crvena zvezda podigla „Ušati trofej“ 1991. godine.

Tokom fudbalske karijere Stojković je bio mađioničar. Mogao je sa loptom šta je hteo. Još uvek se pamti njegov pogodak protiv Španije 1990. godine kada je „polomio kičmu“ protivničkom igraču.

U Japanu je dobio status ikone koja ga prati i danas pogotovo u Nagoji za koju jetokom karijere odigrao 184 utakmice i postigao 57 golova.

Po završetku aktivne fudbalske karijere bio je predsednik Fudbalskog saveza Jugoslavije, predsednik fudbalskog kluba Crvena zvezda, te trener japanskog kluba Nagoja i kineskog superligaša Guangdžou.

Add Comment