EVO I MILA ĐUKANOVIĆA NAKON NAJNOVIJEG RUSKOG UDARA U UKRAJINI: Pazite samo ŠTA JE SVE REKAO

Snažne eksplozije prijavljene su u glavnom gradu Ukrajine, Kijev je napadnut jutros oko 8.30 časova po lokalnom vremenu.

Savetnik ministra unutrašnjih poslova Ukrajine Rostislav Smirnov rekao je da je poginulo osam ljudi, dok je, prema poslednjim podacima, najmanje 20 povređeno. Ubrzo su stigli izveštaji o eksplozijama u gradovima širom Ukrajine.

Gradonačelnik Kijeva Vitalij Kličko potvrdio je jutros da su u prestonici odjeknule eksplozije, dok su ukrajinske službe za vanredne situacije potvrdile su da je više ljudi povređeno i poginulo.

Ubrzo su se pojavili izveštaji o napadima na druge gradove širom Ukrajine – Žitomiru, Dnjepru, Ternopilu, Lavovu, Zaporožju.

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski rekao je da Rusi pokušavaju da unište Ukrajinu i zbrišu je sa lica zemlje.

Putin se obratio nakon što su Rusi žestoko napali ukrajinske gradove, među kojima i Kijev. U tim napadima ima žrtava i pričinjena je velika šteta.

Rekao je da je jutros visoko preciznim naoružanjem nanet snažan udarac objektima ukrajinske infrastrukture.

Peskov: Napadi su deo specijalne vojne operacije.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov saopštio je da su današnji raketni napadi na Kijev deo onoga što Moskva naziva “specijalnom vojnom operacijom”, prenose RIA Novosti.

Peskov je odgovorio i na pitanje novinara da li su raketni napadi na ukrajinsku teritoriju izvedeni po nalogu ruskog predsednika Vladimira Putina.

  • Glavne tačke specijalne vojne operacije ne mogu se sprovesti bez izveštaja vrhovnom komandantu, to je apsolutno normalan proces – rekao je Peskov.

Nakon vesti koje su obišle svet, oglasio se i Milo Đukanović, predsednik Crne Gore.

Đukanović je na svom Tviter nalogu napisao kako Crna Gora osuđuje raketne napade Rusije na ukrajinske gradove.

Najsnažnije osuđujemo masivne raketne napade Rusije na ukrajinske gradove, uključujući jutrošnje brutalno ciljane napade na Kijev. Teror kojem je izložen ukrajinski narod mora biti zaustavljen odmah. Crna Gora je uz Ukrajinu.

Add Comment