UPRAVO SE OGLASIO DR VELIČKOVIĆ OKO STANJA MILJANE KULIĆ: Sada je tu SVE JASNO, užas!

Doktor docent Klinike za digestivnu hirurgiju Kliničkog centra Srbije, Dejan Veličković, govorio je o problemu Miljane Kulić.

On je istakao da je najveći problem to što se pacijenti odmah nakon intervencije vrate u Srbiju iz Turske.

Miljanu Kulić ne poznajem i kao stručnjak mogu da kažem o takvoj vrsti intervencije i ozbiljnosti operacije. Glavni problem je u tome što je urađena intervencija koja je veoma ozbiljna i onda drugi dan nakon intervencije umesto da ste u bolnici vi se vratite iz Turske u Srbiju – kazao je on na početku.

Ta operacija je specifična jer komplikacije mogu da se dese i posle pet-šest dana. Ona jeste bezbedna, rutinska ali ima svoje komplikacije, a to je krvarenje, popustanje šavne linije gde je želudac smanjivan i imamo kasnije komplikacije koja su razna suženja, stenoze i tako dalje. Te komplikacije mogu da se jave prvih tri dana ili prvih sedam do deset dana – dodao je on.

Osnovni problem u ovom slučaju je da vam urade operaciju koja je ozbiljna i podrazumeva uklanjanje 75 procenata želudca, a vi drugi dan sednete u avion i dođete u Srbiju. Problem je što ćete biti u zemlji gde nije vaš hirurg, doktor koji je vaš operisao, s obzirom na to da je ta operacija specifična, malo ima ljudi u Srbiji ko se bave barijatrijom i zna da rešava komplikacije te operacije. Znači, pacijent će da dođe iz Turske u Smederevo i ako se isklopmplikuje u nekom gradu, onda ćete biti u problemu da oni reše komplikacije – zaključio je Veličković za “Kurir”.

Add Comment