RUSI UDARILI NAJJAČIM ORUŽJEM Žestoki okršaji na brojnim delovima fronta

Ruska vojska prvi put je u ovom ratu upotrebila svoje najubojitije naoružanje, ne računajući nuklearno – hipersonične projektile „kindžal“!

Na meti kindžala našlo se veliko podzemno skladište raketa ukrajinske vojske u Ivano-Frankovskoj oblasti, koje je u potpunosti uništeno, saopštio je zvanični predstavnik Ministarstva odbrane Rusije general-major Igor Konašenkov.

Avijacioni raketni kompleks „kindžal“ sa hipersoničnim aerobalističkim raketama uništio je veliko podzemno skladište raketa i avijacione municije ukrajinskih snaga u selu Deljatin, Ivano-Frankovska oblast – izjavio je Konašenkov.

Kako je dodao, tokom noći između petka i subote ruske snage su gađale 69 vojnih objekata u Ukrajini. Ruski obalski raketni kompleks „Bastion“ likvidirao je centre za radio i radiotehničko izviđanje Oružanih snaga Ukrajine u Odesi, rekao je Konašenkov, dodavši da su uništena i četiri PVO sistema, kao i četiri komandna centra ukrajinske vojske, te izviđačko-diverzantska jedinica koja se kretala na američkim terencima „hamvi“. Ruska vojska je dosad uništila oko 200 dronova i više od 1.400 tenkova i drugih oklopnih vozila, istakao je Konašenkov.

Žestoki okršaji nastavljeni su i u Mariupolju, u kojem se ruske i ukrajinske snage bore za čeličanu Azovstal, jednu od najvećih u Evropi, izjavio je savetnik ukrajinskog ministra unutrašnjih poslova Vadim Denisenko.

  • Mogu da kažem da smo izgubili ovog ekonomskog giganta. Jedna od najvećih čeličana u svetu je uništena – rekao je Denisenko.

Ukrajinska strana juče je saopštila i da je izgubila prilaz Azovskom moru tokom opsade Mariupolja, koji je ključna trgovačka luka na Azovskom moru. Kijev je potvrdio i da je najmanje 80 osoba poginulo u ruskom vazdušnom napadu na kasarnu i vojnu školu u južnom gradu Mikolajevu, a žestoko granatiranje doživelo je i Zaporožje.

S druge strane, Narodna milicija DNR pokrenula je operaciju oslobađanja grada Marinka, zapadno od Donjecka, odakle je ukrajinska vojska pucala na glavni grad republike, saopštilo je Ministarstvo odbrane DNR.

I iz LNR je saopšteno da su ukrajinske snage granatirale teritoriju te samoproklamovane republike i ubile tri civila, dok su dva ranjena.

Add Comment