Vojni stručnjaci Š0KIRALI Zapad : Otkrili GENIJALAN plan Rusa! Ovom TAKTIKOM će POBEDITI!

Ruska vojska se utvrđuje na severozapadu Kijeva i pravi rovove, pokazala je analiza američke kompanije „Maksar tehnolodžis“, kao i satelitski snimci, javlja CNN. Navodi se da su rovovi uočeni u blizini Ozere ili vazdušne baze Antonov, dok se dodatna ruska vojna oprema može videti u obližnjim selima Ždiviživka i Berestjanka, malo dalje, u pravcu severozapada.

Pojedini vojni stručnjaci upozoravaju da Rusija nije, kao što se mnogima na Zapadu učinilo, zaglibila u ovom ratu, već da je u pitanju dugo planirana taktika.

Naime, navodi se da Rusi planiraju brzo napredovanje od juga Ukrajine ka severu kako bi opkolili ukrajinsku vojsku i primorali Zelenskog na predaju ili makar toliko popuštanje na pregovorima da Rusija može da proglasi pobedu.

Vojni stratezi veruju da će Rusi, umesto da napadnu Odesu i štab ukrajinske mornarice, nastaviti da zaobilaze obližnji Nikolajev i napreduju na sever, da bi u jednom trenutku skrenuli ka istoku i napali ukrajinsku vojsku, koja bi ostala odsečena u regionu Donbasa.

Gomilanjem snaga oko velikih gradova Rusi, zapravo, vežu ukrajinsku vojsku za ta mesta, jer bi u slučaju pomeranja ti gradovi lako pali.

Opkoljavanjem ukrajinske vojske Rusija bi ispunila svoj cilj demilitarizacije Ukrajine, navode stručnjaci.

Add Comment