DRAMATIČNO OBRAĆANJE DONALDA TRAMPA: Tvrdi da bi mogao da USLEDI PRAVI HOROR

Ukrajinska kriza bi mogla da dovede do Trećeg svetskog rata, izjavio je bivši predsednik SAD Donald Tramp pristalicama u Južnoj Karolini.

„Ovo bi moglo da vodi do Trećeg svetskog rata, vidim šta se dešava“, rekao je Tramp u govoru koji je prenosio „Njuzmaks“, navodi agencija TAS S.

Prema njegovom mišljenju, Rusija se neće zaustaviti kada ostvari ciljeve, a američka administracija nema nikoga ko bi razgovarao sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom.

Ruska vojska u nedelju rano ujutro oko šest sati po srednjevevropskom vremenu napala je Javorski poligon u Lavovoskoj oblasti koji je od poljske granice udaljen oko 20 kilometara, a koji se prema ruskim obaveštajnim podacima koristi za obuku ukrajinskih snagam nacionalne garde, a od kada je počeo rat i za obuku u protivoklopnom i protivazdušnom naoružanju koje ova zemlja dobija od članica NATO i ostalih zemlja.

Ovaj napad je doveo rat blizu granice Poljske, članice NATO-a, nakon što je visoki ruski diplomata upozorio da Moskva smatra zapadne pošiljke vojne opreme Ukrajini „legitimnim ciljevima“ za napade.

Prema poslednjim informacijama u napadu je poginulo 35 osoba, a njih 135 je ranjeno, a navodno u ovoj bazi bilo je istranih instruktora iz pojedinih članica NATO.

S ovim napadom koji je zatekao kako Ukrajince, tako i Poljake, Britance i ostale, Kremlj je ispunio svoje obećanje, da će se zapadne zemlje suočiti sa posledicama slanja oružja u Ukrajini i da će svi konvoji sa oružjem koji ulaze u tu zemlju posati legitimna meta napada. To je potvrdio i Sergej Rjapkov zamenik ruskog šefa diplomatije Sergeja Lavorva.

Add Comment