PUTIN POTPISAO VAŽAN ZAKON: UPRAVO JE JAVLJENO

Predsednik Rusije Vladimir Putin potpisao je zakon kojim se dozvoljava zaplena sredstava sa bankovnih računa zvaničnika ako suma depozita premašuje njihove prijavljene prihode tokom tri godine.

Sredstva će biti zaplenjena i ako se pokaže da su stečena nezakonito, javila je danas ruska državna televizija, preneo je Rojters.

Nova runda pregovora delegacija Rusije i Ukrajine, kako se očekuje, održaće se 7. marta.

Kako je saopštio ukrajinskom listu „Strana“ član delegacije iz vladajuće partije „Sluga naroda“ David Arahamija, pregovori će biti održani na poljsko-beloruskoj granici, kao i prošli.

Ukrajinska vojska porazila rusku artiljeriju u blizini Mikoljava. Ukrajinska vojska je navodno uništila rusku vojnu artiljerijsku poziciju u blizini Mikoljava na jugu Ukrajine, prema video snimcima koje je u nedelju objavio Vitali Kim, regionalni guverner oblasti. Na snimcima se pored artiljerijskih topova vide i brojna ruska vojna vozila. CNN nije mogao da geolocira video snimke, niti da potvrdi njihovu autentičnost.

Zvaničnici Harkova tvrde da su ostali bez radio i tv signala.Vlasti Harkiva, drugog najvećeg grada Ukrajine, objavile su na Fejsbuku da je zbog “konstantnog granatiranja” televizijskog tornja u tom gradu nestalo TV i radio signala.

Add Comment