HRVAT VIDEO SRPSKE TABLICE U RIJECI, PA GLASNO DOBACIO OVO: Vozač MOMENTALNO zastao, pazite samo ŠTA JE REKAO

“Dakle, prekjuče je počela jedna divna priča, divno prijateljstvo. Sasvim slučajno sam naišao na auto sa beogradskim tablicama tu kod nas na Kantridi, u Rijeci… I naravno da sam usput dobacio ‘Braćo Srbi, vodite me sa sobom doma u Beograd”, počeo je svoje izlaganje muškarac iz Hrvatske koji je nakon što je naleteo na turiste sa automobilom sprskih tablica uradio divan gest kakav samo, kako kaže, braća zaslužuju.

Kako prenosi Instagram stranica “Official.bih.srb.hr.cg”, u svojoj jutarnjoj šetnji sa psom, Sandro Torbica iz Hrvatske je, kada je naleteo na turiste iz Srbije, “dobacio” zanimljivu rečenicu koja je, kasnije će se pokazati, bila početak stvaranja novog prijateljstvo Srba, Hrvata i Bosanaca. A gestovi jednih, drugih i trećih oduševio je region.

Nakon što je Sandro dobacio da ga slobodno mogu voditi u Beograd, turisti iz automobila sa beogradskim tablicama sa istom radošću odgovorili su:

“Može, ti u Beograd, mi ovde u Rijeci” objasnio je Sandro.

Kako je dalje rekao, u automobilu su bila dva muškarca i jedna devojka u dvadesetim godinama. Muškarci su bili iz Bosne, a devojka iz Beograda. Nakon par razmenjenih rečenica u šali, početni gest mladog Hrvata oduševio je turiste.

“Brate, molim te, znaš li gde se negde iznajmljuje apartman? Mi bi da prenoćimo..” pitali su Srbi mladića iz Rijeke.

“Kome drugo da pomognem nego braći”

Bez imalo razmišljanja, Sandro je odmah počeo da zove prijatelje, poznanike, angažovao i svoju majku. Za pola sata našli su apartman za srpske turiste.

“Bili su oduševljeni, veseli, odmah su nas pozvali na piće i zahvaljivali se dvesta puta. A kome drugom da pomognem ako ne svojoj braći, logično. I tako sam ih prekjuče odveo do tog apartmana našeg porodičnog prijatelja, on im je izašao u susret i maksimalno spustio cenu. Praktično je njima troje naplatio samo za jednu osobu, samo da bi mogli da uživaju i da im ostane dosta novca”, objasnio je Hrvat.

Sandro je saznao da je vlasnik apartmana bio oduševljen turistima, isto kao što su, kako je rekao, Srbi bili oduševljeni Riječanima.

“Sazanao sam da su rekli da smo jako gostoljubivi, simpatični i dragi ljudi. I da se sigurno vraćaju svaki mesec barem po desetak dana dok traje leto. Juče su planirali da idu u Trst, međutim kada sam došao ujutru da ih pozdravim rekli su da će radije da sačuvaju novac i da ostanu ovde još jednu noć, jer je za njih ovo raj. Stanodavcu nije bio problem, gledao ih je kao svoju decu. Družio se s njima, s njima i suprugom večerao u dvorištu, druženje do duboko u noć. Oduševljenje obostrano.

I eto juče uveče, mi na moru… I odlučio sam da u Bosnu i Beograd ponesu barem deo Rijeke. Mali magnetići s motivima Rijeke sigurno će ponosno krasiti njihove sobe ili frižidere. I tako se približavao rastanak, jednog od njih nisam uspio nagovoriti da zapliva u duboko, čak ni kad sam mu obećao burek sa sirom.

I da, došao je taj trenutak rastanka. Sedimo nakon mora u dvorištu kraj apartmana, pričamo, pričamo, vreme leti. To je tako kad si u dobrom društvu. Ujutru se bude u 6 sati pa rekoh, odoh ja da se odmorim. Odmah skaču svi u zagrljaj, izljubimo se, izgrlimo, poželim im srećan put i da se obavezno jave kad stignu da znam da je sve okej. Samo su rekli da se vidimo uskoro, i da jako brzo dolaze opet. A ja ako budem u Beograd, znam koga moram da pozovem”, stoji u ovoj lepoj ispovesti mladića iz Rijeke po imenu Sandro.

Ima li šta lepše od ovakvog prijateljstva?

Uz komentare oduševljenja gestovima svih aktera priče, kao i podrške njihovom prijateljstvu, mnogi su se složili da je ova situacija zapravo nada u budućnost bez mržnje. Takođe, u komentarima se oglasio i sam momak iz Rijeke, te napisao:

“Hvala svima na lepim komentarima.. Braća i seka su u Zagrebu, kreću većeras za BiH, a ujutru valjda prema Beogradu. Javili su se par puta, živi su i zdravi. Ima li lepših stvari od tako svežeg, novog a opet čvrstog prijateljstva?”, pita se Sandro Torbica, momak koji je pokazao šta znači biti čovek.

(Espreso.rs/ Blic)

Add Comment