‘Gledam kako ih ubija, čujem jauke te jadne djece, a ne mogu ništa. Znate zbog čega se najviše kajem?‘

Ovakvog scenarija nema ni u najstrašnijim filmovima – govore nam mještani sela Dubona u kojem se tijekom noći s četvrtka na petak dogodio novi krvavi masakr u Srbiji.

Pomahnitali 21-godišnjak Uroš B. hladnokrvno je ubio osmero mladih ljudi između 15 i 25 godina ranivši još njih 14 i to samo dva dana nakon što je Kosta K. (13) u školi u Beogradu usmrtio osmero djece i zaštitara.

  • Stvarno kao da smo prokleti, prije deset godina u obližnjem selu Ljubiša je ubio šest muškaraca, šest žena i malo dijete, a sada ovo – rekao je za Slobodnu Dalmaciju Dragan Pavlović, čija se kuća nalazi svega 50 metara od dviju klupica pokraj stabla lipe gdje je Uroš B. otvorio paljbu na skupinu prijatelja među kojima su bili policajac M.P. (22) i njegova sestra K.P. (19) te 25-godišnji D.T.

Nije im bilo spasa, usmrćeni su odmah na licu mjesta, a D.T. je izdahnuo na putu prema bolnici.

Ostalih četvero prijatelja je ranjeno i bore se za živote.

Na ulici se i dalje vide tragovi krvi, pored klupe mnoštvo krvavih maramica. Prizor od kojeg vam tijelom prolaze trnci.

  • Evo pogledajte gdje vam je to bilo – pokazuje Dragan rukom prema krvavim klupama.
  • Izašao sam iz kuće čim sam čuo pucnjeve, ali mislio sam da neko dijete puca petarde. Sledila mi se krv u žilama kad sam vidio što se događa. Sve se dogodilo doslovno u nekoliko sekundi. Vidio sam Uroša da izlazi iz automobila pucajući. Čujem jauke te jadne djece… Ne mogu vam opisati kako je izgledao taj prizor. Gledate kako ih ubija, a ne možete ništa…

Znate zbog čega se najviše kajem? Što nisam počeo vikati da mu skrenem pažnju pa da počne pucati prema meni. Neka me i pogodio, samo da se neko od te djece spasilo.

Prije nego što se vratio u Mercedes došao je do djece i ispalio još metaka da ih dokrajči. Toliko je bio hladnokrvan. Uhvatio ih je na prepad, neki su bili okrenuti leđima. Počeo je pucati i na mog brata koji je izašao iz kuće, srećom prošao je neozlijeđen iako je i prema njemu ispalio četiri metka – potreseno će gospodin Dragan čije izlaganje tek nakratko prekidaju poneki automobil i lokalni autobus Laste koji vozi kroz selo prema Smederevu.

  • Mrtva djeca su ležala pokraj one klupe, brata mi je promašio s pet metara… – govori Pavlović.

Kaže da poznaje ubojicu Uroša i njegovu obitelj.

Otac mu je oficir u Generalštabu (vojska Srbije), ima tamo veliki ugled, majka mu je medicinska sestra. Uroš je živio malo ovdje, malo u Beogradu, tamo ima stan. Bavi se poljoprivredom, prodajom voća. Ništa nije ukazivalo na to da bi mogao pobiti svu tu djecu. Tko zna što ga je navelo na ovo? Možda neka sekta? Ja ga nikad nisam vidio da pije i puši. Ne vjerujem i da se drogirao. Nije mi jasno, svi smo u šoku – zaključio je Dragan još ne vjerujući da je svjedočio ovom krvoproliću.

Prije nego što je posijao smrt u ovom selu, Uroš B. je oduzeo živote petero drugih mladih u obližnjem Malom Orašju gdje je počeo svoj ubilački pohod.

Add Comment