Snimak dva KONJA izludeo internet: Ljudi ne veruju očima, misle da PRKOSE zakonima fizike (VIDEO)

Snimak dva konja koji je nastao u julu u SAD izazvao je ludnicu na društvenim mrežama jer pokazuje nešto veoma čudno.

Naime, na viralnom videu autorke Keli Rodžers vidi se da životinje naizgled hodaju po vodi ili bukvalno stoje na površini reke Salt River u Nacionalnom parku Tonto u Arizoni.

Keli je uživala u prirodi sa svoja dva unuka, veslajući rekom, kada su naišli na dva veličanstvena konja u plićaku. Ona je, naravno, morala da ih snimi, iako u tom trenutku nije primetila ništa što “prkosi” zakonima fizike. Ali kada je pogledala snimak, bila je zatečena videvši kako konji graciozno “lebde” po površini vode.

Zbunjena snimkom, Rodžers je podelila optičku iluziju na društvenim mrežama i čekala odgovore svojih prijatelja. Klip je navodno imao više od 10 miliona pregleda na Tiktok-u pre nego što je izbrisan.

Iako su neki gledaoci odmah pretpostavili o čemu se radi deluje da je većina bila potpuno zbunjena pokušavajući da shvati zašto deluje da konji imaju supermoći. Na kraju je postignut konsenzus da su konji verovatno samo stajali na polupotopljenom splavu ili velikoj i ravnoj plutajućoj površini.

Bilo je i komentara u kojima je objašnjeno da je do iluzije došlo zato što su konji bili u plitkom delu reke, dok su Rodžers i njena porodica bili na sredini i vukla ih je struja. Tada se kod onih koji gledaju snimak stvara utisak da kamera stoji u mestu, što nije bio slučaj, jer se ona takođe spuštala čamcem.

– To stvara iluziju da su oni [konji] bili ti koji su plutali ili se spuštali niz reku, a ne mi – rekla je Rodžers za lokalni portal Kenedi njuz nakon što je njen video postao viralan.

Add Comment