ŠOOOOOOOK! Evo koliko Bajden zaista ima godina!!!

Demokrata Džo Bajden dobio je na poslednjim predsedničkim izborima konačnu ocenu života, koji je u celosti posvetio politici.

Nakon porodičnih tragedija, dva neuspela pokušaja da osvoji Belu kuću i predizborne kampanje koju je poremetila pandemija, politički veteran nada se da je, uverio Amerikance da je upravo on osoba koja će ih ujediniti nakon Donalda Trampa.

„Možemo okončati vladavinu predsednika koji od početka želi da nas podeli, rastrgne. Možemo okončati vladavinu predsednika koji nije znao da zaštiti zemlju, koji je raspirivao vatru mržnje“, poručio je u poslednjim satima kampanje bivši američki potpredsednik.

Bajden do samog kraja ostaje veran poruci koju je istakao objavljujući kandidaturu u aprilu prošle godine – „Vodimo bitku za dušu Amerike“.

U nedavnom trenutku iskrenosti, koja mu je svojstvena, kazao je da bi poraz od nepopularnog republikanskog milijardera značio da je on bio „jadan kandidat“.

To bi svakako značilo kraj njegove karijere na nacionalnom nivou, koju je trijumfalno započeo sa 29 godina, ali nije u njoj dugo uživao zbog nezamislive porodične tragedije.

Katolik, koji se ponosi svojim irskim korenima, Bajden gotovo svake nedelje posjećuje malu crkvu sv. Josipa u Vilmingtonu.

U januaru je u vezi svog pokojnog sina rekao – „Svakog se jutra budim i… pitam se da li je ponosan na mene?“.

Podsećamo, Bajden je rođen 20. novembra 1942. godine, što znači da ima 79 godina.

Add Comment