PUTIN SE NEKONTROLISANO TRESE: Šta se POBOGU dešava sa njim?

Snimak Vladimira Putina čija se ruka nekontrolisano trese obišao je juče svet, i otvorio diskusiju o zdravstvenom stanju predsednika Rusije.

Na videu koji kruži društvenim mrežama vidi se kako se Putinu, koji čeka da se pozdravi sa beloruskim predsednikom Aleksandrom Lukašenkom, prvo trese šaka, a zatim i noge, dok nesigurnim korakom kreće prema svom kolegi. Snimak je nastao sredinom februara, nešto pre napada Rusije na Ukrajinu. Kako piše Independent, Putin se drži rukom za grudi, dok drugu drži stisnutu u pesnicu, što je ponovo podstaklo spekulacije o tome da predsednik Rusije ima Parkinsonovu bolest.

U poslednjih nekoliko meseci ovakve spekulacije su česte, a kao argumenti se navode njegovo držanje, nadutost lica i držanje objekata šakama.

Snimak od prošle nedelje je pokazao Putina koji se drži za ivicu stola, dok razgovara sa svojim ministrom odbrane Šojguom. Putin ne pomera ruku od stola čitavih 12 minuta, koliko sastanak traje.

Rori Selan Džouns, bivši novinar BBC, koji je 2019. i sam dobio dijagnozu Parkinsonove bolesti, veruje da su ovo simptomi ovog oboljenja.

Moskva je ranije više puta odbacivala navode da je Putin ozbiljno oboleo. Portparol Kremlja Dmitrij Peskov je ranije ovog meseca demantovao glasine da je Putin operisan od raka štitne žlezde, i rekao da je zdravlje predsednika Rusije “odlično”.

Add Comment