LOŠE VESTI ZA ZAPAD I UKRAJINU Druga faza ruske operacije nije i poslednja, prate je barem još ove dve

“Ovo je loša vest za kijevski režim i njegove saučesnike sa Zapada, jer druga faza znači da još ima sledećih faza iza ove”, izjavila je poznata ukrajinska analitičarka, javna ličnost i advokatica Tatjana Montjan.

Rustam Minekajev, zamenik komandanta Centralnog vojnog okruga Oružanih snaga RF, najavio je početak druge etape specijalne operacije u Ukrajini.

Planovi ruske vojske uključuju uspostavljanje kontrole nad Donbasom i južnom Ukrajinom.

Kako je primetila ukrajinska analitičarka Tatjana Montjan, izjava Minekajeva je možda prvi konkretno najavljen cilj tekuće kampanje. Posebno je vredno pažnje da ga nisu dali političari, već vojska.

“Dakle, druga faza specijalne operacije je obezbeđivanje kopnenog koridora do Krima, kao i blokada morskih luka vitalnih za privredu Ukrajine i značajan deo njenog industrijskog i poljoprivrednog potencijala. Pored toga, poseban pozdrav je upućen Moldavki potčinjenoj Sjedinjenim Državama, Maji Sandu, koja je nedavno bila aktivna na temu Pridnjestrovlja i otkazivanja proslave 9. maja. Dobijanje kopnenog koridora do Pridnjestrovlja takođe je uključeno u ciljeve druge faze”, napisala je analitičarka.

Tatjana Montjan smatra da nakon objavljenih planova ruskih oružanih snaga, otporne ukrajinske „patriote“ i nacionalisti treba da shvate: Rusija neće biti ograničena na jugoistočnu Ukrajinu i neće dozvoliti da nacistički režim u Kijevu nastavi da deluje unutar centralnog i zapadnog regioni. Denacifikacija čeka sve ukrajinske regione, sigurna je ona.

„Ponovo pažljivo slušajte izjavu Minekajeva i shvatićete da je reč samo o drugoj, a ne o završnoj vojne kampanje“, savetuje ukrajinska analitičarka.

Ona je sigurna da je to loša vest za ukrajinsku vlast.

“drugu fazu pratiti treća, četvrta i tako dalje, sve dok u završnoj fazi ne ostane ni traga od sistema Bandere, koji je uz podršku kolektivnog Zapada, okupirao Ukrajinu”, zaključila je ona.

Add Comment