NOVA POMOĆ DRŽAVE Po 100 evra za ovu grupu građana!

To bi bilo između 1,7 i 1,9 milijardi dinara, dodao je on.Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je sinoć da je predložio premijerki i ministru finansija da nađu prostor za jednokratnu pomoć prosvetnim radnicima, od 10.000 dinara ili 100 evra, ali da je to u ovoj situaciji bilo problematično, te dodao da će nastojati da tu pomoć dobiju oko 1. maja.

Vučić je ukazujući na teške ekonomske posledice, koje je izazvala kriza u Ukrajini, rekao da je predložio premijerki Ani Brnabić i ministru finansija Siniši Malom da pronađu prostor da se jednokratno pomogne prosvetnim radnicima sa 10.000 dinara ili 100 evra.

Želeo je, navodi, da pomogne prosvetarima, kao što je država pomogla i zdravstvenim radnicima.

Pravo na 100 evra državne pomoći imaju mladi od 16 do 29 godina. Na listi onih koji ispunjavaju uslove biće praktično svi koji do kraja maja napune 16 godina ili oni koji do tada steknu državljanstvo Srbije.

Novac će biti isplaćen u junu ove godine i to u prva tri dana meseca.

Ukoliko ste već bili prijavljeni za prethodnu pomoć od 100 evra koju je država isplaćivala mladima, nova prijava neće biti potrebna. Izuzetak su oni koji su u međuvremenu napunili 16 godina ili dobili državljanstvo.


Add Comment