GLEDAOCI APLAUDIRAJU! JOVANA IZNELA ISKREN STAV O JELENI ĐOKOVIĆ: Šta pričaš ti? Šta nas briga za tvoje mišljenje!

Jovana Joksimović (39) bavila se ovog jutra Jelenom Đoković (33), te kritikama na koje nailaze mišljenja i poruke koje iznosi.Voditeljka je priznala da je, dok nije pogledala lajvove koje je držala supruga Novaka Đokovića, bila stava “Šta pričaš ti i šta nas briga za tvoje mišljenje”.

  • U centru pažnje je Jelena Đoković i njene izjave. Poslednja u nizu je da zdravlje iz usta utiče na žensku neplodnost i kako treba izbegavati kreme za sunčanje jer je crvenilo kože prirodan način odbrane. Tako su preneli mediji. E sad, pitanje je da li i mi mediji samo tražimo senzaciju. Zašto se sve što ona kaže, napiše, izvlači iz kontektsa i da li se izvlači iz konteksta? – počela je Jovana.

foto: printscreen

  • Ko određuje pravila u šta da verujemo i kako da živimo? I, na kraju možda i najvažnije pitanje – imamo li mi koji se nalazimo u ovom javnom etru, i sve poznate ličnosti, pravo na svoje mišljenje i može li tek tako to mišljene da bude podeljeno sa vama, bez ikakvih posledica? O čemu treba da vode računa kad daju savete i iznose mišljenja na društvenim mrežama oni koji su poznati? – nastavila je Jovana, koja je razgovor na tu temu vodila sa Kristinom Brajović Car, psihoterapeutom, i sa Ivanom Radovanović.
  • Jelena piše obično o roditeljstvu, ishrani, deci, načinu na koji živi… kao i mnoge žene. Nekako mi se čini da se to nikome ne uzima za zlo, ali Jelena Đoković… To je postalo ustaljeno – šta god da kaže, stavi se u negativnom kontekstu. Je l’ to zaslužila ona? – pitala je Jovana.
  • Nije zaslužila ona kao osoba. Ali, ne pričamo o njoj kao osobi, nego o personi, o njoj kao medijskoj ličnosti. Ona se prepustila nečemu što nije samo odgovornost, nego i privilegija – rekla je Brajović Car.
  • Meni deluje da je više radoznala, ne čini mi se da tvrdi bilo šta – prokomentarisala je Jovana.
  • Da li je ona u pravu kad kaže u svom autorskom tekstu da podržava različitost mišljenja, ali ne i to da jedni od drugih pravimo neprijatelje? Ona tvrdi da nikada nije rekla ženama da “izvlače karijes i da će stići beba”. Isto tako tvrdi da nikad nije rekla “nemojte da mažete kremu za sunčanje i sedite 5 sati na suncu”. Naprotiv – rekla je Jovana.
  • Stalno se zalažemo za to da je posao majke i supruge najteži, teži od bilo kog posla, a kad ta majka i supruga nešto kaže onda joj kažemo “ajde, sedi tamo, nemoj ti da postavljaš pitanja” – istakla je voditeljka.
  • Ja sam pogledala te lajvove. Ima ona svoje mišljenje na tu temu, ali ga ne ističe. Ona više, onako, pita, i govori svoja iskustva. Ja, recimo, dok nisam pažljivo pogledala šta je to o čemu ona priča, isto sam mislila “Šta pričaš ti? Šta nas briga šta ona kaže!”. A, onda, pogledate i vidite da tu nema nikakve zle namere, da to možete da prihvatite ili ne prihvatite. Ne morate da gledate Jelenu Đoković, u krajnjoj liniji! – zaključila je Jovana.(Espreso.rs)

Add Comment