POTEZ SERGEJA LAVROVA UPRAVO OBJAVLJEN: Napustio je Rusiju i STIGAO OVDE!

Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov doputovao je u Antaliju, gde će se sutra uz posredovanje Turske održati trilateralni sastanak ministara spoljnih poslova Rusije, Ukrajine i Turske, javlja Anadolija.

Šef ruske diplomatije zajedno je s ruskom delegacijom sleteo na aerodorm u Antaliji, a očekuje se i dolazak ukrajinskog ministra spoljnih poslova Dmita Kulebe.

Lavrov, Kuleba i njihov turski kolega Mevlut Čavušoglu održaće sutra trilateralni sastanak u salonu u kojem su se u okviru Samita G-22 sastali svetski lideri poput bivšeg američkog predsednika Baraka Obame i ruskog predsednika Vladimira Putina.

Portparol Ministarstva odbrane Rusije Igor Konašenkov izjavio je danas da je ruska vojska od početka operacije demilitarizacije Ukrajine uništila 2.581 objekata vojne infrastrukture.

Među njima je 30 komandnih mesta i komunikacionih centara Oružanih snaga Ukrajine, 123 protivavionska raketna sistema PVO S-300, “buk M-1” i “osa”, kao i 81 radarska stanica, saopštio je Konašenkov.

Naveo je da je uništeno i 897 tenkova i drugih borbenih oklopnih vozila, 95 višecevnih bacača raketa, 339 jedinica oruđa poljske artiljerije i minobacača, 662 primerka specijalnih vojnih vozila, kao i 84 bespilotne letelice, prenosi Sputnjik.

Saopšteno je i da su bombarderi i jurišni avioni Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije danas uništili 32 vojna objekta u Ukrajini. Među njima su četiri komandna mesta, tri radarske stanice, dva skladišta goriva i 23 rejona sa naoružanjem i vojnom tehnikom.

Add Comment