MISTERIJA NOVOG PUTINOVOG SNIMKA Ceo svet bruji o JEDNOM DETALJU – odmah krenule teorije zavere!

Od početka ukrajinske krize pojavilo se dosta teorija zavere, a jedna je ta da ruski predsednik Vladimir Putin svoja obraćanja snima u “bunkeru” i to na zelenoj pozadini.

Nakon Putinove posete centru za obuku ruske avio kompanije “Aeroflot” protekle subote, na mrežama se pojavio video snimak koji dodatno produbljuje teorije o tome da je šef Kremlja na skrivenoj lokaciji, pa čak i to da se pojavljuje kao – hologram!

U isečku snimka razgovora ruskog predsednika sa nekolicinom članica posade Aeroflota (koji je u međuvremenu sklonjen sa Reddita), najviše pažnje je privukao jedan detalj. Putinova ruka koja “prolazi kroz mikrofon”. Snimak je trenutno veoma popularan u Češkoj, Poljskoj i Nemačkoj.

Iako se čini da je mikrofon proziran i da Putinova ruka prolazi kroz njega, u pitanju je iluzija koja nastaje kao rezultat digitalne kompresije video snimaka.

Na snimku boljeg kvaliteta nije primećeno ništa neobično sa Putinovom rukom i mikrofonom.

Poznato je da video gubi na kvalitetu svaki put kada se postavi na društvene mreže ili se pošalje putem servisa za razmenu poruka poput Vibera, WhatsAppa, Messengera. Ovaj efekat je poznat kao “gubitak digitalne generacije“ ili “artefakt kompresije“.

Upravo takva tehnička smetnja se desila i slučaju Putinove ruke i mikrofona. Pogledajte snimak.

Add Comment