ZELENSKI OBJAVIO ŠTA MORA DA SE DESI DA SE RAT ZAVRŠI: Jedna stvar je KLJUČNA!

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski izjavio je danas da bi Ukrajina i Rusija mogle da nađu izlaz iz rata ako Kremlj bude tretirao Ukrajinu na ravnopravnoj osnovi i dođe na pregovore sa voljom da pregovara u dobroj nameri.

Postoje stvari u kojima se moraju naći neki kompromisi kako ljudi ne bi ginuli, ali postoje stvari u kojima nema kompromisa“, rekao je Zelenski u televizijskom intervjuu, dodavši da je voljan za otvoren razgovor sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom.

Zelenski je prethodno na pres konferenciji rekao da je razumno razgovarati i pozvao ruskog predsednika Vladimira Putina na sastanak uz poruku: „Ja ne grizem. Čega se plašite“.

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski tvrdi da su direktni razgovori sa ruskim kolegom Vladimirom Putinom jedini način da se zaustavi rat.

„Mi ne napadamo Rusiju i ne planiramo to da činimo. Šta hoćete od nas?! Idite sa naše zemlje“, kazao je Zelenski na konferenciji za novinare, prenosi BBC.

On je Putina pozvao da sedne zajedno sa njim.

“Samo ne na 30 metara razdaljine, kao sa francuskim predsednikom Emanuelom Makronom”, poručio je Makron, aludirajući na prošlomesečne razgovore Putina i Makrona, koji su sedeli za veoma dugačkim stolom.

Add Comment