EVO ZAŠTO JE ODUZET TELEFON MAJCI NESTALE DANKE! Bivši načelnik UKP otrkio šta to policija tačno proverava

Devojčica Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 časova u naselju Banjsko polje kod Bora. U toku noći i današnjeg dana za njom je kroz trnje, blato i šiblje tragalo više od 1.000 građana, volontera, policajaca, vatrogasaca i pripadnika Žandarmerije. Od majke je, prema najnovijim informacijama, uzet mobilni telefon i poslat na veštačenje.

Bivši načelnik Uprave kriminalističke policije, pukovnik Mile Novaković, rekao je za “Blic” kako činjenica da policija ispituje poteze svih članova porodice, pa i majke i oca, koji je bio na poligrafskom ispitivanju, ne znači da su oni za bilo šta krivi.

“Pratiće se kakva je bila komunikacija (članova porodice) u poslednjem periodu, s kim su i kada razmenjivali poruke i pozive. Proveravaće se i nalozi na društvenim mrežama, mejl adrese, koje su sajtove posećivali”, kaže Novaković.

Treba još jednom istaći da ovaj pravac istrage ni na koji način ne znači da je bilo ko u širem okruženju porodice, komšije i prijatelja kriv za nestanak Danke. Naprotiv, njihovi privatni kontakti mogu da pomognu istrazi da se, na primer, otkrije uloga neke treće osobe u koju sada niko ne sumnja.

“Sve to se radi kako bi se našao trag koji bi mogao da pomogne u pronalasku deteta. Posebno će se obratiti pažnja na to kakva poznanstva članovi porodice imaju u Srbiji i inostranstvu, istraživaće se putovanja… Mora da se ode u sitne detalje, jer sada se pokušava da se otkrije da li istraga vodi u drugom pravcu”, kaže Novaković.

Add Comment