10 KLJUČNIH TAČAKA STRAVIČNOG UBISTVA NOE: Evo šta sve ZNAMO o tragičnoj SMRTI devojke (18)

Noa Milivojev (18) je nestala 17. juna, a posle 20 dana agonije otkrivena je jeziva istina: ubijena je. Kako se osnovano sumnja, Noin ubica je bio sa njom u vezi i često su se svađali, a ispostaviće se da se jedna takva svađa završila gnusnim zločinom.

Tokom potrage za Noom majka je upućivala apele za pomoć, a njeni prijatelji, najbliži, kao i pripadnici LGBT populacije oglašavali su se i molili za bilo kakvu informaciju. Uzalud. Od Noe Milivojev nije bilo ni traga ni glasa.

1) Kad i kako je Noa nestala?

Noa Milivojev (18) iz Kovilja nestala je 17. juna u Beogradu, kada je krenula kod dečka i od tada joj se gubio svaki trag. Njena porodica je tada rekla da se nije javljala nekoliko dana, što se nikada ranije nije dešavalo.

  • Uvek mi se javljala kada je odlazila negde. U subotu je krenula kod dečka i od tada je nema, a u Beogradu je živela sa cimerkom – rekli su 23. juna roditelji Noe Milivojev.

2) Šta je rekla majci pre nestanka?

  • Telefon joj nije u funkciji, možda je isključen, možda polupan, ne znamo ništa i molimo sve ljude koji bilo šta znaju da nam se jave. Sa nama se čula 17. juna, kada je rekla da je krenula kod dečka “O” iz Beograda, a on tvrdi da je nije video. Molim sve da nam pomognu, od tuge i bola ćemo umreti – ispričala je nekoliko dana posle nestanka očajna majka Noe Milivojev.

3) Šta su posle nestanka rekle LGBT organizacije

Devet dana nakon nestanka Noe Milivojev oglasio se i Beograd Prajd, saopštivši da je Noa trpela nasilje na društvenim mrežama.

  • Više ljudi na društvenim mrežama poslalo nam je uznemirujuće video snimke na kojima jedan tiktoker verbalno i fizički uznemirava Nou. Sadržaj je problematičan, uznemirujuć i promoviše nasilje. Molimo nadležne da uzmu sve ove informacije u obzir i ubrzaju proces istrage i pronalaska Noe Milivojev – napisano je tada na sajtu Prajd.rs

4) Šta je posle nestanka pričala porodica?

Posle 11 dana od nestanka Noe Milivojev, njena majka je strahovala da se njenoj ćerki nešto dogodilo. Nije imala nijedan trag, niti informaciju o tome šta bi moglo da bude razlog da se Noa ne javlja danima. A još više ju je plašila činjenica da ćerkin telefon nije u funkciji.

  • Uvek mi se javljala kada je odlazila negde. Sada joj telefon nije u funkciji, na mrežama nije aktivna. Još ništa ne znamo o njoj, i dalje je tražimo. Ja snage nemam, ali neću odustati dok ne nađem svoje dete – rekla je zabrinuta majka samo tri dana pre nego što će se razotkriti jezivi zločin u centru Beograda.

5) Šta su ispričale komšije osumnjičenog za ubistvo?

Prema rečima komšinice osumnjičenog za ubistvo, uhapšeni O. D. (33) je važio za problematičnog mladića, a često ga je viđala sa različitim devojkama. Takođe, ona je dodala i da je Nou videla pre dve nedelje.

  • Došlo je do incidenta između njih dvoje. Svađali su se. Ona je vikala u zgradi i tražila da joj vrati stvari. Posle je nismo viđali. Druge komšije su me upozoravale da je opasan i problematičan – ispričala je komšinica i dodala da su posle te svađe viđali ubicu kako iznosi ženske stvari, a mislili su da ih nosi Noi ili da se seli.

6) Kad i gde je nađena Noa Milivojev?

Noa Milivojev nađena je 6. jula mrtva u stanu u centru Beograda, u Ulici cara Lazara. Policija je otkrila užas u kupatilu kada je pronašla iskasapljeno telo u kesama.

7) Ko je uhapšen pod sumnjom da je ubio Nou Milivojev?

Muškarac O. D. (33) koji je uhapšen zbog ubistva Noe Milivojev (18), trans devojke za kojom se tragalo 20 dana, bio je u vezi sa njom oko godinu dana. Kako je njen prijatelj ispričao, u tom odnosu stalno je bilo nasilja.

  • Izbacivao ju je iz stana, tukao štakama… Imao je mentalnih problema taj momak – rekao je on i dodao da su roditelji Noe Milivojev znali za tu vezu i da je nisu podržavali.

8) Šta je osumnjičeni za ubistvo Noe Milivojev rekao policajcima?

Osumnjičeni O. D. (33) je policajcima odmah sve priznao. Međutim, on je na saslušanju rekao da se ne seća kada je ubio devojku, kao ni kada je isekao delove tela i bacio ih u kese.

9) Kako je izgledala forenzička istraga na mestu ubistva?

Policija je uviđaj obavljala satima. U Ulici cara Lazara u centru Beograda bio je veliki broj pripadnika policije.

Istraga je trajala do kasnog popodneva.

10) Koji je sledeći korak u istrazi?

Kako je saopšteno iz MUP, osnovano se sumnja da ju je O. D. ubio.

Delovi tela žrtve poslati na DNK analizu kako bi se potvrdio identitet.

Zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo teško ubistvo na svirep i podmukao način osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati nakon čega će uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom tužilaštvu – navodi se u saopštenju MUP.

(Espreso.rs/ Blic)

Add Comment