SJAJNA VEST ZA PENZIONERE Oglasio se Siniša Mali

 TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA: 

 TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA: 

Ministar finansija i potpredsednik Vlade Srbije Siniša Mali kazao je da je Srbija ostvarila ogroman uspeh na međunarodnom tržištu kapitala uz nikada veće interesovanje investitora da ulažu u naše hartije od vrednosti, prenosi portal Penzionisani.rs.

To je pokazatelj ne samo ekonomskih rezultata do sada već i poverenje u ono što planiramo. Interesovanje investitora nikad nije bilo veće za srpske obveznice, na tržištu kapitala prikupljeno je 1,75 milijardi dolara.

Kako kaže ministar, u uslovima krize i neizvesnosti, kada je novac nikada skuplji investitori su pokazali veliko poverenje u našu zemlju. Zato je i moguće da se plate i penzije povećavaju iz realnih izvora, naglasio je on.

„Na istom smo nivou kao Mađarska a bolji od recimo Rumunije ili Turske. Na kraju januara ćemo imati udeo javnog duga u BDP-u biti 50,2 odsto“, istakao je Mali.

„Uz kontolu javnog duga mi ćemo to uložiti u infrastrukturu, a ne za potrošnju. Mi plate i penzije povećavamo iz realnih izvora, apsolutno smo solventni, imamo novac i izmirujemo sve svoje obaveze i to je velika sigurnost za naše građane„, kazao je ministar finansija.

„Moramo da nastavimo ovakvu ekonomsku politiku, ali još bolje i još agresivnije, posebno ulaganjem u zelenu agendu i nove izvore energije. Sada se, i na skupu u Davosu, pravi nova podela karata u svetu i želimo da budemo deo toga, ne želimo više da zaostajemo“, zaključio je ministar.

Add Comment