NASTAO HAOS NA MREŽAMA ZBOG POREKLA MASIMA SAVIĆA: Poznata grupa tvrdi da mu to nije bilo PRAVO IME

 TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA: 

 TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA: 

Od velikog umetnika Masima Savića, koji nas je juče iznenada napustio, opraštaju se mnogi, znani i neznani, tužnim porukama i objavama na društvenim mrežama.

Ipak, post grupe 357 baca novo svetlo na njegovo poreklo i ime.

“Čoveku je pravo ime bilo Simo Savić. I bio je Srbin. I to nije ni važno. U to vreme su pevači i pevačice uzimali umetnička imena. Kao na primer Lepa Brena, Lepi Mića, Madona, Rambo, itd. Nego svi pišu preminuo hrvatski pevač Massimo. A on Srbin rođen u Puli”, pisu članovi grupe i nastavljaju:

“Čak mu ni u biografiji ne piše pravo ime. Šteta, bio je dobar pevač, hteo sam da ga nagovorim da obradi pesmu Bjesova “Ime”. Ali eto nisam se kretao u istim krugovima. Znam da bi razvalio, a i Marinku bi se svidelo. Pokoj duši našem Simi”.

Masimo je rođen 6. juna 1962. godine u Puli, a srednju školu završio je u Zagrebu, gde je i započeo svoju muzičku karijeru. Detinjstvo je uglavnom provodio u Istri, iako su ga životne okolnosti odvele prvo do Italije, pa zatim do Australije. Međutim, da je njegovo ime Sava, a ne Masimo nismo uspeli da dobije potvrdu.

Godine 1983, kao vođa sastava Dorijan Grej, izdaje prvi album – “Sjaj u tami”, a dve godine kasnije album “Za tvoje oči”. Grupa se proslavila najviše zahvaljujući fenomenalnom prepevu grupe Voker braders “The un ain’t gonna shine anymore”, ali i upečatljivom glasu Masima Savića. Nažalost, članovi benda tih su godina eksperimentisali s drogom. Oni su na to gledali sa umetničke strane “kao na podsticaj za stvaranje muzike”. Bend se raspao 1986. zbog finansijskih problema. Naime, članovi su u Švedskoj potrošili dva i po puta više dana snimanja od onoga što je “Jugoton” bio spreman da plati te su tražili od benda da ostatak potrošenih sati plati iz svoga džepa.

Add Comment