POTRESNO OPROŠTAJNO PISMO SINIŠE MIHAJLOVIĆA: Ja sam onaj isti Srbin, srešćemo se ponovo

 TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA: 

 TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA: 

Potresne reči Siniše Mihajlovića na oproštaju od navijača posebno bole na dan njegove smrti.

Tužna vest potresla je u petak srpski, italijanski i evropski sport. Siniša Mihajlović, fudbalska legenda, preminuo je u 54. godini posle višedoišnje borbe protiv leukemije.

Siniša je i u najtežim periodima lečenja, dok je primao hemoterapiju u bolnici, konstantno bio na vezi sa ekipom Bolonje, koju bi vodio do svojih poslednjih dana, da se on pitao. Godinama se lečio od teške bolesti i sa njom uspevao da pobeđuje, da šokira najveće favorite, a sa timom se rastao tokom septembra, kada su mu predstavnici kluba doneli otkaz u njegov dom u Rimu. Ni tada nije hteo da se preda, već je planirao da nastavi, iako rezultati nisu bili dobri.

Posle sigurno burnog razgovora sa čelnicima kluba, on se oglasio i objavio javno pismo, u kojem je rekao da je do kraja “ostao Srbin” i da se nikad nije predao. To je bio Siniša Mihajlović kakvog znamo i još dugo će biti teško poverovati da je takav čovek mogao da premine.

Pročitajte šta je napisao u oproštajnom pismu: “Često sam se opraštao od navijača, igrača, klubova, gradova… To je deo svake fudbalske ili trenerske karijere i stigne te u nekom trenutku, pre ili kasnije. Ništa nije večno, takvi su sportski ciklusu, ali ovoga puta osećaj je drugačiji, tužniji. Moja avantura u Bolonji nije bila samo sportska ili fudbalska, bilo je to jedinstvo duša koje su zajedno hodale kroz mračan tunel i tražile svetlo Vaša ljubav me je grejala u najtežim trenucima i pokušao sam to da vam vratim tako što se nikad nisam štedeo”, napisao je Mihajlović na kraju troipogodišnje epizode u Bolonji.

“Vreme provedemo u Italiji me je i omekšalo, ali ne i potpuno promenilo. I dalje sam Srbin koji radi posvećeno, ali možda nisam uvek uspeo da izrazim zahvalnost… Možda nisam uspeo da vam vratim ono što ste zaslužili, ali ove tri i po godine su bile neverovatne”.

Nikada nisam bio licemer, neću ni ovoga puta. Ne razumem zašto sam dobio otkaz. Prihvatam ga, kao svaki profesionalac, ali mislim da je situacija bila pod kontrolom i mogla je da se popravi. Klub nije mislio to, iako smo bili tek u petom kolu sezone, tako da mislim da je to odluka koju su dugo spremali… Šteta”, napisao je Mihajlović. “Srešćemo se opet, nadam se uskoro na terenu. Čiji god dres da nosim, nikada neću biti protivnik, samo jedan od vas”.

Nažalost, “Grande Miha” kako su ga zvali u Italiji, “Barbika” kako su ga u Crvenoj zvezdi nazivali dok nije postao veliki Siniša – temelj najslavnijeg tima srpskog i jugoslovenskog fudbala – preminuo je ovog petka, što je prva objavila italijanska “Gazeta delo Sport”, a potom se oglasila i njegova porodica.

Add Comment