VEST POGODILA SRBIJU: Preminula naša POZNATA GLUMICA

 TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA: 

 TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA: 

Glumica Tatjana Beljakova preminula je noćas u Beogradu u 89. godini, potvrđeno je iz pozorišta Atelje 212. Na društvenim mrežama se od nje oprostio i njen kolega Milan Caci Mihailović.

Otišla je u večnost prava dama, moja draga koleginica, moja divna partnerka, moj iskreni prijatelj Tanja Beljakova. Mir njenoj duši – napisao je glumac objavivši zajedničku fotografiju s glumicom.

Tatjana Beljakova bila je jugoslovenska filmska i pozorišna glumica. Završila je Akademiju za pozorište, film, radio i televiziju u Beogradu. Bila je od 1956. godine član Beogradske komedije, zatim Savremenog pozorišta, a u Ateljeu 212 od 1961. godine, gde je dočekala i penziju.

Za Svetski Dan pozorišta 2020. godine Atelje 212 je kao poklon svojoj publici emitovao onlajn kultnu predstavu „Radovan treći“ Dušana Kovačevića u režiji Ljubomira Mucija Draškića, premijerno izvedenu 30. decembra 1973. godine, u kojoj su svoje role maestralno odigrali Zoran Radmilović, Maja Čučković, Mira Banjac, Milutin Butković, Taško Načić, Milan Caci Mihailović i Tatjana Beljakova kao Georgina.

U jednom intervjuu je izjavila o svom poreklu.

“Rođena sam u Dalmaciji, na Mljetu, po nacionalnosti sam dalmatinska Ruskinja iz Zemuna. Deda je bio carski oficir, moj otac lekar. Rat nam je sve uzeo, a ljubav dala snagu da nedaće preživimo…”

Add Comment