SAOPŠTENE NAJGORE VESTI u RANU ZORU: Umro POZNATI GLUMAC, TUGA

 TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA: 

 TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA: 

Umro je poznati glumac.Kolege se opraštaju od njega.

Najgore vesti je potvrdila njegova ćerka.

Glumio je u velikom broju filmova, serija i u predstavama.

Glumac Konstantin Kodresku preminuo je u noći sa nedelje na ponedeljak, u 91. godini. Saopštenje je dala njegova ćerka. Umro je glumac, umro mi otac… Neka ga Bog čuva u desnoj ruci!!“, napisala je ona na Fejsbuku.

„Sada, kasno u noć, ili prerano na ovom tužnom početku dana, sa velikom tugom sam saznao za tvoj odlazak, moj dragi izuzetni umetnik Puju Kodresku. Uživao sam u našem prijateljstvu do poslednjeg dana tvog života i teško mi je da verujem da sam te izgubio…“, napisao je i Florin Pirsić na svojoj stranici na društvenim mrežama.

Konstantin Kodresku je bio glumac, reditelj, scenograf, rođen je 5. septembra 1931. godine u Hušiju, okrug Vaslui.

Glumac velike dubine, toplog, nepogrešivog glasa, ima plodnu karijeru u pozorištu i na filmu. Stvorio je uloge različite tipologije, od nacionalne i univerzalne dramaturgije, na nekoliko scena u zemlji, uključujući bukureštansko nacionalno pozorište, pozorište Nottara, Malo pozorište.

Ostvario je brojne uloge i u radio pozorištu. Reditelj i scenograf velike sugestivne snage, osećajnosti i stvaralačke mašte, postavio je predstave iz nacionalne i univerzalne dramaturgije: „Venecijanski čin” Kamila Petreskua (Državno pozorište Baja Mare), „Dolina sa leptirima” Josifa Nagiua i „Pasakaliju” Tita Popovića. (Dramatsko pozorište Brašov), „Braća Karamazovi” Dostojevskog, „Sud u noći” A. Valjeha, „Pensiunea Doamnei Olimpia” I.D. Šerban (u Narodnom pozorištu Targu Mureš), „Ko je moj muž“ Somerseta Moama (Galati Državno pozorište) i mnoge druge.

Add Comment