OVOJ ŽENI SE NA FOTOGRAFIJI VIDELO DA IMA OPASNU BOLEST: Ugledala je nešto PORAŽAVAJUĆE na licu i zvala DOKTORA

Žena po imenu Dženifer Pineirovigo je otkrila da joj upravo uspomena sa Fejsbuka pomogla da prepozna opasnu bolest kod sebe.

Ona je prvo primetila malu tačku ispod oka na desnoj strani lica, ali je to ignorisala, misleći da je u pitanju samo mrlja. Međutim, nakon što joj se pojavila uspomena na Fejsbuku iz 2020. godine, koja pokazuje isto mesto, učiteljica iz Sopčopija, Florida, SAD, postala je veoma zabrinuta.

U martu 2022, Dženifer je dijagnostikovan karcinom bazalnih ćelija – vrsta raka kože koja se često razvija na područjima koja su najviše izložena suncu, uključujući lice. Sada 40-godišnjakinja podstiče druge da redovno nose kremu za sunčanje jer podiže svest o raku kože.

Kada je prvi put primetila znak, Dženifer je zakazala pregled kod dermatologa, ali nakon što je počeo da bledi, otkazala je.

„Šest meseci kasnije, na mom se pojavila uspomena“, rekla je ona. „To je bila fotografija koju sam postavila pre dve godine, a mesto je bilo veoma čisto na mom licu. „Palo mi je na pamet da je to možda razlog za zabrinutost, pa sam rezervisala još jedan termin”, ispričala je.

„Tada sam dobila dijagnozu raka kože i bilo je poražavajuće. Nakon dijagnoze, Dženifer je zakazana za operaciju, koja je uključivala odsecanje tankih slojeva kože dok ne bude više znakova kancerogenih ćelija. Rekla je: „Nisam uspavana tokom ove procedure, korišćena je samo lokalna anestezija. Nakon što su uzeli prva tri sloja kože, počela sam da se pomalo brinem jer sam samo mogla da vidim štetu koju je ostavio iza sebe. Doktor je čak došao i rekao mi da će mi biti potrebna rekonstrukcija. Potom su uklonili još dva sloja i onda su bili sigurni da nema više kancera.”

Dženifer je tada odmah upućena plastičnom hirurgu koji je sredio to područje i zakazao joj operaciju.

Trebalo je oko dva meseca da zaraste i uključila je još jednu operaciju za lečenje ožiljka, nakon što su lekari otkrili da ima blagu alergiju na mast koju je koristila da bi pomogla da ožiljak izbledi. “Tužna sam što moram da se borim sa malim ožiljcima na licu do kraja života”, rekla je Dženifer. „Ali zauvek ću biti zahvalna na činjenici da sam poslušala intiuciju i zapravo otišla kod dermatologa, jer da nisam, sada bih bila mrtva.”

Add Comment