NISU MOGLI DA IZDRŽE, UDRUŽILI SU SNAGE, SVE JE TU JASNO: Orban i Erdogan SVE IZNELI, ovo će ODJEKNUTI JAKO!

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan i mađarski premijer Viktor Orban pozvali su danas na hitan prekid vatre i početak pregovora između Rusije i Ukrajine radi postizanja mira.

Erdogan i Orban su se sastali na marginama samita Organizacije turkofonih država koji se održava u Samarkandu u Uzbekistanu, rekao je Orbanov portparol.

Erdogan i Orban su takođe naglasili potrebu da se situacija u Ukrajini reši mirno i pozvali lidere ostalih zemalja da preduzmu zajedničke napore radi postizanja toga cilja.

Dva zvaničnika su razgovarala i o unapređenju saradnje Turske i Mađarske u oblasti ekonomije, trgovine i odbrane, preneo je TAŠ.

Podsetimo, Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je danas da su svi ruski vojnici u Hersonskoj oblasti prešli na levu obalu Dnjepra.

Kako se navodi u saopštenju, operacija je završena danas u 5:00 sati po moskovskom vremenu, a transfer je obavljen bez ikakvog gubitka osoblja i opreme.

Ruska vojska počela je juče pregrupisanje na pripremljenim položajima na levoj obali Dnjepra u pravcu Nikolajev-Krivi Rog, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

Ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu preključe je prihvatio predlog komandanta združenih snaga ruske vojske Sergeja Surovkina da se organizuje odbrana u regionu Hersona na levoj odnosno istočnoj obali Dnjepra.

Add Comment