RUSKA PREVARA U HERSONU! Surovikin preveslao Ukrajince, posle 10 sati su se zaleteli…

Komanda ruske vojske uspela je u Hersonu da nadmudri ukrajinsku stranu, dobivši preko potrebno vreme, objavio je na svom blogu ruski vojni izveštač Aleksandar Sladkov.

On je ocenio da su reči komandanta združenih ruskih snaga u Ukrajini Sergeja Surovikina o spremnosti da donese teške odluke o Hersonu dovele u zabludu neprijatelja zbog čega je izvršio nekoliko krajnje neuspešnih napada.

Spremni smo za teške odluke o Hersonu. To je to, krećemo, kofer, stanica, idemo iz Hersona. Ispostavilo se, da smo, koliko sam razumeo, prevarili neprijatelja. Oni su odmah, posle 10 sati, krenuli u ofanzivu i došlo je do defloracije, da tako kažem. Nisu uspeli. Drugi put su otišli ​​- nisu uspeli, treći, peti, deseti – ne mogu – rekao je Sladkov.

On je napomenu da su Rusi dobili dve nedelje u Hersonu, koliko im je i trebalo vremena.

Drugo, koliko sam razumeo, mi tamo pravimo grad-tvrđavu, i to je veoma ozbiljno. Tvrđavu za dalje kretanje ka Odesi i Pridnjestrovlju, tvrđavu koja štiti Krim, tvrđavu koja u bliskoj budućnosti odseca teritoriju koja je podređena Zelenskom od Crnog mora. Ozbiljna stvar – rekao je Sladkov.

On je rekao da je, osim vojno-takičkog, postignut još jedan uspeh u Hersonu, a to je izvlačenje i aktivna integracija stanovništva Hersonske oblasti u Rusiju.

Ovo nije deportacija (stanovi i zemljište ostaju u vlasništvu), ovo je mešanje novih Rusa sa stanovništvom njihove velike Otadžbine, lakše je vratiti ljude u njihov istorijski mentalitet.

Add Comment