OGLASIO SE PUTIN: Izdao je HITNO naređenje!

Predsednik Rusije Vladimir Putin oglasio se posle velike eksplozije u kojoj je oštećen Krimski most. On je primio izveštaje od premijera Mihaila Mišustina, zamenika premijera Marata Kusnulina i jopš nekoliko zvaničnika vezano za situaciju na Krimskom mostu, navodi Glas naroda.

Putin je dao nalog da oformi vladinu komisiju koja će otkriti uzroke incidenta i eliminisati posledice što je pre moguće. Biće uključeni i šef teritorije Krasnodara i Krima, predstavnici Nacionalne garde, FSB-a i Ministarstva unutrašnjih poslova.

U ime predsednika Rusije na lice mesta su otišli ministar transporta Vitalij Saveljev i šefa ministarsta za vanredne situacije Aleksander Kurenkov.

Konačno i to se desilo posle skoro četiri meseca konstantnih pretnji i bojazni o napadu Ukrajinaca, u subotu rano ujutru delimično je uništen Kerčki ili kako ga još zovu Krimski most.

Nacionalni teroristički komitet Rusije kratko se oglasio saopštenjem u kome je naveo:

“Danas u šest sati i sedam minuta na automobilskom delu Krimskog mosta sa strane Tamanskog poluostrva u vazduh je dignut kamion, što je dovelo da zapaljenja sedam cisterni sa gorivom železničkog voza koji se kretao prema poluostrvu Krim”, kaže se u izveštaji Nacionalnog antiterorističkog komiteta.

Dok je eksplozija i razaranje mosta izazvalo talas oduševljenja i likovanja da je zadat ruskom predsedniku Vladimiru Putinu jak udarac, s obzirom da je Krimski most dug 19 kilometara bio njegov lični projekat, koji je pokrenut aprila 2015. godinu dana posle aneksije Krima.

Add Comment