ŠOK OBJAVA ČEČENSKOG LIDERA! Kadirov za PORAZ Rusije U LIMANU krivi samo jednog ČOVEKA

Čečenski lider Ramzan Kadirov izneo je ozbiljne kritike na račun rukovodstva ruske vojske nakon ruskog poraza u Limanu.

Uvek sam govorio: nema ništa bolje od izrečene istine, doduše gorke, uvredljive, ali istine. Ovo je jedini način da se krene napred. Zbog toga ne mogu da ćutim o tome šta se desilo u Krasnom Limanu. Odbranom ovog odseka rukovodio je komandant Centralnog vojnog okruga general-pukovnik Aleksandar Lapin. Isti Lapin, koji je dobio zvezdu Heroja Rusije za zauzimanje Lisičanska, iako ga de fakto nije bilo.

Nedelju dana kasnije, Lapin premešta svoj štab u Starobelsk, stotinu kilometara od svojih potčinjenih, dok sam sedi u Lugansku. Kako možete brzo upravljati jedinicama, ako ste udaljeni 150 km od njih? Zbog nedostatka elementarne vojne logistike, danas smo napustili nekoliko naselja i veliki deo teritorije.

Da je bilo po mom nahođenju, premestio bih Lapina u čin redova, lišio bih ga odlikovanja i, sa mitraljezom u rukama, poslao bih ga na prve redove da krvlju spere svoju sramotu – rekao je Kadirov.

On je dodao i da bi ruska vojska nakon ovog poraza trebalo da traži obračun sa nepotizmom i da upotrebljava nuklearno oružje malog kalibra.

– Vojni nepotizam neće dovesti do dobra. U vojsku je potrebno postaviti ljude čvrstog karaktera, hrabre, principijelne, koji brinu za svoje borce, koji kidaju zube za svog vojnika, koji znaju da potčinjeni ne može ostati bez pomoći i podrške. U vojsci nema mesta nepotizmu, pogotovo u teškim vremenima – dodao je Kadirov na svom Telegram nalogu.

Podsetimo, iz Ministarstva odbrane Ruske Federacije potvrđeno je da su se njihovi vojnici povukli iz strateški veoma važnog grada Limana.

– Zbog pretnje opkoljavanjem, savezničke snage su napustile Liman i povukle se na povoljnije linije – saopštilo je Ministarstvo odbrane Ruske Federacije.

Add Comment