OD SVOJIH ŽENA TRAŽITE DVE STVARI DA VAM KUPE, TREBAĆE VAM: Isplivao ŠOK snimak mobilisanih vojnika! Ovo je poruka oficira (VIDEO)

Od kada je ruski predsednik Vladimir Putin proglasio delimičnu mobilizaciju na društvenim mrežama vodi se pravi propagandni rat. Zapadni mediji i oni naklonjeni Ukrajini prikazuju pijane Ruse ,kao se valjaju po aerodromu, tuku, pešače do mesta za mobilizaciju. S druge strane snimci oproštaja, pesme i ponosa što idu u rat. Dok jedni beže, drugi na frontu, a treći u centrima za obuku snimci se ređaju.

Šta je istina, a šta je lažno teško je odrediti jer to određuje svako prema naklonošću. Za ovaj snimak koji je predmet komentarisanja zapadnih medija tvrdi se da oslikava pravo stanje u ruskoj vojsci. Jednom rečju raspad. Rusi to negiraju i tvrde da je snimak lažan i da vojska svega ima. Čuvari istine kažu da je znaju, ali oni nisu predmet ove priče.

Elem o ovom snimku su pisali kako u našem komšiluku i britanski mediji, ali bogami i američki. U ovom slučaju New York Post, koji su se pozvali na britanski The Telegraph.

A šta kažu? Pa da vidimo.

Ruski regruti koji se suočavaju sa nedostatkom vojnih zaliha navodno su dobili instrukcije da se obrate svojim suprugama i devojkama za pomoć – tako što će od njih tražiti tampone i uloške koji će im pomoći da upiju krv ako su ranjeni. Ovu zapanjujuću naredbu dala je žena, koja je identifikovana kao vojni lekar, izvestio je britanski Telegraf.

Ona upozorava grupu mobilisanih da će biti snabdeveni samo uniformama za borbu u ratu u Ukrajini, ali da će biti odgovorni za nošenje svojih medicinskih zaliha.

„Pozovite svoje žene i devojke da nabave higijenske uloške. Najjeftiniji ulošci plus najjeftiniji tamponi. Svi znate čemu služe tamponi?” pita žena mobilisane muškarce, piše New York Post.

“Da zaustavi krvarenje?” jedan regrut navodno odgovara na snimku, koji je navodno snimljen u Volgogradu na jugu Rusije.

„Zabijete ga pravo u ranu od metka i tampon se širi i vrši pritisak na ranu“, kaže ona i dodaje: „Sve to znam iz Čečenije“, očigledno aludirajući na dva rata Rusije u toj republici.

„Nemam ni ja podveze za tebe. U apotekama više nema podveza“, saopštava im vojni komandant.

Video, koji nije mogao da bude nezavisno verifikovan, ismejan je na internetu, ali je jedan ruski političar, bivši vojni oficir, sugerisao da je lažan, navodi Dejli Bist.

„Ne trebaju vam higijenski ulošci“, rekao je poslanik Jedinstvene Rusije Dmitrij Perminov, ponovivši obećanje Vladimira Putina da će regrutima biti obezbeđeno sve što im je potrebno.

Add Comment