MIROSLAV MIŠKOVIĆ UHVAĆEN U ŠOK IZDANJU: Pogledajte kakvu je RIBETINU upecao NAJBOGATIJI SRBIN… nema šta! (FOTO)

Osnivač i predsednik Delta holginga Miroslav Mišković povukao se iz operativnog upravljanja kompanijom i ubuduće će biti predsednik Upravnog odbora Delta holdinga, saopšteno je prošle godine. Podsećamo se njegovog poslovnog puta, puta od bogatstva i uspeha, do povlačenja.

Kako je počelo.

Kompanija „Delta“ nastala je devedesetih godina prošlog veka. Osniva je Miroslav Mišković februara 1991. godine. Prema zvaničnim podacima, tada je imala – petoro zaposlenih.

Posle nepunih 30 godina, u okviru Delta holdinga, postoje četiri organizacione celine: Delta agrar grupa, Delta Food Processing, Delta Real Estate grupa i Delta distribucija, u okviru kojih posluje više desetina firmi.

U međuvremenu se holding bavio i maloprodajom robe široke potrošnje (Maxi i Tempo diskonti), bankarstvom (Delta banka), osiguranjem i privatnim penzijama, ali je iz tih delatnosti – izašao.

„U 2019. godini ostvaren je prihod od prodaje od 512,9 miliona evra. Delta holding zapošljava 4.550 ljudi, a u 2019. u budžet Srbije uplatio je 11,44 milijarde dinara“, podaci su koje je holding objavio na svojoj internet stranici.

Prema konsolidovanom bilansu – zbirnom završnom računu svih firmi u okviru Delta holdinga, u 2019. kompanija je, na nivou cele grupacije, ostvarila neto profit veći od 1,9 milijarde dinara, što je oko 16 miliona evra.

Miroslav Mišković, jedan od najbogatijih Srba, uživa u pecanju. To nam je otkrila njegova ćerka Ivana na Instagramu.

Leto još traje, porodica Mišković-Karić odmara se u vili u Rosama na Crnogorskom primorju, a za to vreme gospodin Miroslav bavi se omiljenim sportom i lovi velike ribe. Širok osmeh sve govori – zadovoljan je plenom.

Add Comment