ŠOK! MOSKVA PRIZNALA POVLAČENJE U UKRAJINI: Ruske trupe POLAKO napuštaju Harkov! Evo šta se DEŠAVA!

Ministarstvo odbrane Rusije potvrdilo je povlačenje trupa sa više lokacija širom ukrajinske oblasti Harkov. Razvoj događaja dolazi usred ukrajinske ofanzive na tom području.

„Da bi se postigli ciljevi specijalne vojne operacije, doneta je odluka o pregrupisavanju trupa u oblastima Balakleje i Izjuma kako bi se pojačali napori u pravcu Donjecka“, navodi se u saopštenju ruske vojske u subotu.

Vojnici stacionirani u toj oblasti „prebačeni su“ u poslednja tri dana na teritoriju Donjecke Narodne Republike, saopštilo je ministarstvo. Tokom operacije, vojska je izvela „brojne aktivnosti koje liče na stvarno pregrupisavanje trupa“, dodaje se, ne dajući dodatne detalje o navedenim manevrima.

Kako bi sprečila „gubitke ruskih trupa“, vojska podvrgava ukrajinske jedinice u toj oblasti „moćnim“ artiljerijskim, raketnim i avionskim napadima, saopštilo je ministarstvo, tvrdeći da je uništeno preko 100 komada oklopa i artiljerije, kao i da je eliminisano od „više od 2.000 ukrajinskih i stranih boraca” u poslednja tri dana.

Povlačenje dolazi usred masovne ukrajinske ofanzive koja je u četvrtak pokrenuta u oblasti Harkov. Napadu su prethodili pokušaji napredovanja u drugim oblastima, odnosno u blizini grada Hersona na jugu Ukrajine koji je pod kontrolom Rusije.

Add Comment