Vučić: Od 1. novembra smo pod sankcijama

Predsednik Srbije otkrio je danas da će Srbija od 1. novembra da bude pod sankcijama za rusku naftu.

On je nakon sastanka sa predstavnicima Srba sa Kosova govorio o organizaciji Evroprajda i mogućnosti otkazivanja te manifestacije te zaključio da nam je najlakše pričati o glupostima.

„Pa da bismo pričali o glupostima, da ne bismo pričali o tome šta ćemo sa strujom, šta ćemo sa naftom, od 1. novembra nema više ruske nafte za nas, mi smo pod sankcijama. Da ne bismo pričali o gasu, o mazutu i uglju… Samo pričamo o glupostima, jer nam je najlakše da pričamo o glupostima, jer to najbolje znamo i u kafani da radimo, gde nema nikakve odgovornosti“, rekao je Vučić danas nakon razgovora sa Srbima sa KiM.

Govoreći o razgovorima sa kosovskim premijerom Aljbinom Kurtijem u Briselu, Vučić je rekao da su odbili sve naše predloge.

“Ključna poruka Srbima na KiM je šta god bilo izbegličke kolone neće postojati i sačuvaćemo naš narod od pogroma”.

Predsednik Srbije kaže da je pojačana svaka vrsta obaveštajne aktivnosti na sveru KiM.

“Na vreme smo obavestili lica koja se nalaze na spisku za likvidaciju koji je napravio prištinski sistem, a pojedine strane službe odobrile su ćutanjem ili klimanjem glavom”, rekao je Vučić.

Kad je reč o mandataru, Vučić je rekao da bi to trebalo da bude odlučeno u utorak na Predsedništvu SNS, ali pitanje je da li će za to biti vremena, jer je trenutno sva pažnja fokusirana isključivo na pitanje Kosmeta.

“Nije važno da li će to biti objavljeno sad u utorak ili za nedelju dana”, rekao je Vučić.

Add Comment