OVO JE PRAVI UZROK SMRTI MARINKA MADŽGALJA! Cela nacija šokirana ovim

Vest o smrti Marinka Madžgalja potresla je ceo region, a njegove kolege i prijatelji su o pevaču i glumcu uvek govorili sa puno ljubavi i kako je ostavio neizbrisiv trag na domaćoj glumačkoj sceni.

Rođen je 21. avgusta 1978. godine.

Madžgalj je diplomirao glumu na Fakultetu dramskih umetnosti 2000. godine, u klasi prof. Gordane Marić, a igrao je u Jugoslovenskom dramskom pozorištu, Narodnom pozorištu, Zvezdara teatru, Pozorištu “Boško Buha”, Bitef teatru i UK “Vuk Karadžić”. Bio je stalni član ansambla Ateljea 212 od 2012. godine.

Proslavio se ulogama u komedijama i komičnim serijalima “Crni Gruja” i “Drug Crni u NOB-U”, te ljubavnim dramama “Ranjeni orao” i “Greh njene majke”.

Madžgalj je bio izuzetno nadaren za muziku, pa se oprobao i kao autor, ali i kao pevač u popularnoj grupi “Flamingosi”, zajedno sa Ognjenom Amidžićem.

Nažalost, posle teške bolesti Marinko je preminuo 26. marta 2016. godine. Iza sebe je ostavio neutešne roditelje i ćerku Saru, koju je dobio u braku sa glumicom Dubravkom Mijatović.

Za opaku bolest je prekasno saznao. Tog kobnog dana dobio je jake bolove i prevezen je hitno u KBC “Bežanijska kosa”. Doktori su konstatovali da ima karcinom pankreasa. Tamo je i ostao na lečenju.

Nastavio je da živi kao da mu doktori nisu rekli da ima još samo tri meseca života. Snimao je seriju u Crnoj Gori. Mnogo rola čekalo je na njega, ali…

Prijatelji omiljenog glumca u narodu kažu da će ga pamtiti kao večitog dečaka.

Marinkovi prijatelji u njegovu čast 26. marta ove godine objavili su pesmu “Život je lutrija” posvećenu glumcu, za koju je muziku i tekst pisao Ognjen Amidžić.

Marinko je imao veliku želju da se pre smrti krsti u manastiru Ostrog, a to mu je i ispunjeno 20 dana pred smrt.

Add Comment