Uhapšen BLIZAK SARADNIK Nebojše Stefanovića: Evo kako su izvlačene pare iz Ministarstva odbrane

Po nalogu Tužilašta za organizovani kriminal nakon višemesečnog predistražnog postupka, u saradnji sa VBA, Vojnom policijom, pripadnicima BIA i Ministarstva unutrašnjih poslova, Direkcije policije – Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, uhapšeno je devet ljudi u postupku koji se vodi protiv 10 osumnjičenih ljudi.

Kako saznaje Objektiv, među uhapšenima je i Aleksandar Novković, direktor Vojno-građevinske ustanove (VGU). Reč je o čoveku kog je Nebojša Stefanović doveo u Ministarstvo odbrane. Prema našim saznanjima, zatekao ga je svojevremeno u MUP-u, a kasnije je Novković otišao u privatni sektor, pa ga je Stefanović doveo u MOD kad je postao ministar odbrane.

Vojno-građevinska ustanova (VGU) gde je Novković direktor, formalno je angažovana kao izvođač radova za sve vojne objekte, ali angažuje podizvođače i to uglavnom pod oznakom tajnosti jer su vojni objekti u pitanju, upravo se na taj način i stvarao prostor za korupciju.

Pored Novkovića, slobode su lišeni još i S.S., A.T., J.S., Z.K., Ž.R., S.R, N.B., i M.K., dok se za D. D. traga.

Kako saznajemo, uhapšenima je određeno policijsko zadržavanje i oni će uz krivičnu prijavu biti sprovedeni Tužilaštvu za organizovani kriminal.

Add Comment