Još jedna zemlja PODRŽALA Rusiju! Poslala borbene avione! Ovo POSTAJE SVE GORE!

Četiri lovca Su-30 su 25. marta poletela iz Jermenije i odletela u Rusiju.

Jermenija je predala Rusiji borbene avione za upotrebu u vojnim operacijama protiv Ukrajine, prenosi Trend pozivajući se na turske medije.

Kako se navodi u saopštenju, četiri lovca Su-30 su 25. marta poletela iz Jermenije i odletela u Rusiju da bi se upotrebila protiv Ukrajine.

Kako Trend dalje navodi, tako je Jermenija postala učesnik vojnih aktivnosti u Ukrajini. “Još jednom, ova zemlja je doprinela eskalaciji sukoba, a ne miru u regionu”. Gde se sada nalaze ovi avioni nije precizirano.

Specijalna operacija ruske vojske u Ukrajini danas je ušla u 33. dan. U danu za nama, predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan i njegov kolega iz Rusije, Vladimir Putin, razgovarali su o razvoju događaja u rusko-ukrajinskom ratu. Dogovoreno je da se pregovori između Rusije i Ukrajine održe u Turskoj, 29. marta. Turska se, kako poručuje, nada miru.

Volodimir Zelenski, predsednik Ukrajine, poručio je da je Ukrajina spremna da razgovara o neutralnosti i nenuklearnom statusu zemlje ako dobije bezbednosne garancije.

Add Comment