OGLASIO SE ZELENSKI, IZNEO JE NOVE STVARI: Njegove reči su UZNEMIRUJUĆE

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski danas je na Tviteru napisao da je informisao DŽozefa Bajdena o ruskim zločinima nad civilima.

„Dao sam mu procenu stanja na bojnom polju, informisao sam ga o zločinima Rusije nad civilima. Složili smo se o daljim koracima koji su potrebni za odbranu Ukrajine i kako da se pojačaju sankcije protiv Rusije“, naveo je Zelenski na Tviteru, prenosi Rojters.

On nije dao više detalja o razgovoru, koji je prethodio Bajdenovom obraćanju naciji o tome da će SAD ukinuti trgovinske povlastice Rusiji.

Ministarstvo finansija SAD objavilo je nove sankcije ruskim oligarsima. Navodi se da je cilj povećanje pritiska na ljude bliske ruskom predsedniku Vladimiru Putinu, prenosi Bi-Bi-Si.

Među onima koji su pogođeni novim sankcijama je deset ljudi koji su deo VTB banke, 12 poslanika donjeg doma ruskog parlamenta i porodica portparola Kremlja Dmitrija Peskova.

Prethodno je američki predsednik Džo Bajden najavio zabranu uvoza iz Rusije, što uključuje morske plodove, votku i dijamante. On je rekao da će dalje sankcije zadati još jedan težak udarac ruskoj ekonomiji nakon invazije na Ukrajinu.

Add Comment