KRAJ AGONIJE U UKRAJINI? Pao dogovor o PREKIDU DEJSTAVA!

Režim tišine za izlazak civila iz Kijeva, Harkova, Černigova, Sumija i Mariupolja počeće sutra u 10 sati po moskovskom vremenu, saopštio je večeras Međuresorni koordinacioni štab Rusije za humanitarni odgovor u Ukrajini.

Ističe se da je Rusija je u potpunosti obezbedila obuku i obezbeđenje na planiranim rutama tokom ranije najavljenih humanitarnih operacija evakuacije civila i stranih državljana.

Rusija je u ponedeljak uveče saopštila da će prekid vatre stupiti na snagu u utorak za nekoliko ukrajinskih gradova kako bi se civili evakuisali kroz humanitarne koridore. „Ruska Federacija objavljuje prekid vatre u 10 časova (po moskovskom vremenu) 8. marta“, za evakuaciju civila iz Kijeva, ali i drugih gradova.

Reč je o gradovima Sumi, Harkovu, Černjigovu i Marijupolju, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane zaduženo za humanitarne operacije u Ukrajini u saopštenju koje su prenele ruske novinske agencije.

Sjedinjene Američke Države još nisu odlučile da li će zabraniti rusku naftu, saopštila je Bela kuća.

Sekretarka za medije Bele kuće Džen Psaki rekla je tokom današnjeg brifinga da su unutrašnji razgovori i dalje u toku o ruskoj nafti, dok zvaničnici razgovaraju o tome kako kazniti Rusiju za njenu invaziju na Ukrajinu, prenosi Rojters.

Add Comment