BIĆE BRZO, JASNO I EFIKASNO! Kadirov moli Putina da mu dozvoli jednu stvar

Lider Čečenije Ramzan Kadirov obratio se danas ruskom predsedniku Vladimiru Putinu sa molbom da naredi vojsci da zauzmu Harkov, Kijev i druge ukrajinske gradove.

Biće brzo, jasno, efikasno… Druže predsedniče, druže vrhovni komandante, više puta sam rekao da sam ja vaš pešadinac, spreman sam da dam život za vas. Ali ne mogu da gledam kako ginu moji i naši vojnici, vojnici ministarstva odbrane, Nacionalne garde i drugih struktura. Molim vas da zažmurite na sve i dozvolite im da za dan-dva završe ono što se tamo dešava. Ovo je moje ubeđeno mišljenje, rekao je Kadirov na svom Telegram kanalu.

Lider Čečenije je situaciju u Ukrajini nazvao pretnjom za celu državu. On je istakao da su “dobri pregovori, dobra demokratija, sloboda govora i ljudski život” najbitnije stvari i dodao: “Ali naša braća, naši rođaci i prijatelji tamo ginu, a to nije u redu.

-Molim vas da našim borcima date priliku da pokažu svoj puni potencijal, da im date priliku da iskoriste svu svoju snagu kako bi jednom zauvek završili, dodao je Kadirov.

Kadirov je u četvrtak zatražio od Putina da ne prekida specijalnu operaciju u Ukrajini, napominjući da su istog mišljenja i borci Oružanih snaga Rusije i tamo stacionirani dobrovoljci.

Add Comment