SITUACIJA JE DRAMATIČNA Vučić najavio šta čeka Srbiju

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ponovo se obratio građanima i saopštio da nema razloga za paniku jer će država učiniti sve kako bi se očuvala sigurnost i stabilnost zemlje.

“Situacija u Evropi i svetu je sve teža.

Upravo zbog toga rukovodstvo Republike Srbije preduzima sve neophodne mere da bi građanima naše zemlje obezbedili normalan život.

Bitno je da bez panike reagujemo, jer sam uveren da ćemo sačuvati i stabilnost i mir i dobar život za naše građane.”, napisao je Vučić.

Vulin je izrazio zabrinutost jer, kako kaže, Vučića bi mogli da izdaju zdravlje ili ministri iz Vlade Srbije koje je on stvorio.

Ministar navodi da pritisci na Aleksandra Vučića rastu brže nego što bilo ko može da zamisli kako bi napustio vojnu neutralnost i uveo sankcije Rusiji.

  • To što Vučić ima hrabrosti i da se suprotstavi i da izdrži, ne znači da pritisaka nema i da bi bilo ko drugi mogao da ih izdrži – navodi Vulin.

Kako kaže, sankcije Rusiji imaju snažan simbolički značaj, da je slomljen poslednji bastion slobode u Evropi.

Da Srbija uvede sankcije Rusiji ništa bitno se ne bi promenilo, ali sile NATO pakta ne traže uvođenje sankcija Rusiji zato što će to nešto promeniti, već zato što će to pokazati da poslednji slobodni narod u Evropi nije više slobodan i da je njegov vođa slomljen. Aleksandar Vučić je poslednji slobodni lider u Evropi koji brine o svom narodu, ali i o zaboravljenim vrednostima morala i zahvalnosti, Srbi bi rekli, Vučić ima obraza. Zato Vučića toliko lome da pokažu da nema slobode za male, i da samo veliki imaju prava na interese i prijatelje – rekao je Vulin.

Ministar zaključuje da “koliko bude Vučića u politici Srbije, toliko će biti slobodne Srbije”.

Podsetimo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić imao je celu noć, do 6 časova ujutru, razgovore sa najvišim evropskim i američkim zvaničnicima u pokušaju da odbrani stav Srbije po pitanju situacije u Ukrajini.

Add Comment