RUSIJA ĆE BITI NAPADNUTA?! Stejt department pozvao sve državljane SAD da hitno napuste tu državu

Američki Stejt department je pozvao američke državljane u Rusiji da hitno napuste tu zemlju, javlja AFP.

Ova informacija zabrinula je javnost širom sveta, budući da može biti naznaka eventualnog proširenja sukoba i na teritoriju Rusije.

Podsetimo, prethodno je, po naređenju predsednika Vladimira Putina, Rusija podigla nivo pripravnosti svojih nuklearnih snaga.

U međuvremenu, Zapad uvodi nove sankcije Rusiji kako bi je izolovao iz međunarodnog finansijskog sistema i kako bi joj “otežao finansiranje ratne mašinerije”.

Završeni su pregovori između Ukrajine i Rusije.To je javio Interfaks Ukrajina.

Pregovori delegacija Rusije i Ukrajine su završeni, saoštio je danas savetnik ukrajinskog ministra unutrašnjih poslova Anton Gerašcenko.Pregovori između Ukrajine i Ruske Federacije su završeni”, napisao je Geraščenko na Telegramu, a prenosi ukrajinski Interfaks. Drugi detalji nisu objavljeni.

Zapad je “imperija laži”, rekao je ruski predsednik Vladimir Putin u razgovoru o ekonomiji sa najvišim zvaničnicima povodom sankcija Moskvi, saopštio je danas Kremlj.

  • Premijer Mihail Mišustin i ja smo razgovarali o ovoj temi, naravno, imajući u vidu sankcije koje takozvana zapadna zajednica, kako sam je nazvao u svom govoru – imperija laži sada pokušava da sprovede protiv naše zemlje – navodi se u saopštenju Kremlja, prenosi agencija Rojters.

Rusija ima potencijal da pokrije gubitke od novih zapadnih sankcija, rekao je danas tokom konferencije za novinare portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

  • To su stroge sankcije, one nisu prijatne, ali Rusija ima sav neophodan potencijal da pokrije gubitke od tih sankcija – rekao je Peskov, prenosi TAS S.

On je naglasio da su u Rusiji tokom dužeg vremenskog perioda sprovođene sistematske pripreme za moguće sankcije, ukljucujući i one najteže.

Za sada nemamo razloga da sumnjamo u efikasnost i pouzdanost Centralne banke Rusije – odgovorio je Peskov na pitanje kako Kremlj ocenjuje rad Centralne banke, predočivši da je predsednik Vladimir Putin svestan rizika u vezi sa zapadnim sankcijama.

Predsednik je više puta informisan o rizicima i održano je mnogo sastanaka na kojima je lično učestvovao – rekao je Peskov.

Add Comment