SALO NA STOMAKU SE SKIDA KAO OD ŠALE UZ OVO VOĆE: Svakog dana ćete ga JESTI

Salo na stomaku muči mnoge ljude, naročito u zimskom periodu koji obiluje proslavama.Ove masne naslage, uklanjaju se isključivo izbalansiranom i pravilnom ishranom, a jedna voćka koju možete koliko sutra da uvrstite na svoj meni, predstavlja najvećeg neprijatelja masnoće.Jedan od najefikasnijih sagorevača masnoće, jeste grejpfrut. U prilog tome da koristite ovo voće u toku dijete, ide i nedavno istraživanje japanskih stručnjaka.

Rezultati sprovedenog istraživanja, pokazali su da čak i oni koji nisu na dijeti, a grejpfrut konzumiraju svakodnevno, gube suvišne kilograme.Osobe koje su pojele polovinu grejpfruta uz svaki obrok u toku dana, izgubile su u proseku 1,65 kg za mesec dana, dok su oni koji su tri puta dnevno popili čašu soka od grejpa izgubili 1,5 kg.

Dokazano je i da postoji fiziološka veza između grejpfruta i nivoa insulina, jer različita svojstva ovog voća smanjuju količinu insulina u organizmu.Sok od grejpfruta, bogat je vlaknima koja podstiču varenje i dobra su za celokupan organizam. Vitamin C, kojim ovaj sok obiluje, igra važnu ulogu u pravilnom razvoju ćelija.Ljudi koji u svoj organizam unose dovoljnu količinu ovog vitamina, brže sagorevaju masnoću tokom treninga, jer ovaj vitamin predstavlja odličnog borca protiv njih.

Grejpfrut je odličan i za detoksikaciju organizmajer efikasno čisti srevni trakt od nagomilanih štetnih materija koje su unete hranom.Ovo voće je odlično i za jetru.Jetra je moćan organ. Obavlja niz osnovnih zadataka, od proizvodnje proteina, holesterola i žuči do skladištenja vitamina, minerala, pa čak i ugljenih hidrata.Takođe, razbija toksine poput alkohola, lekova i prirodnih nusproizvoda metabolizma. Održavanje jetre u dobroj formi važno je za očuvanje zdravlja.

Grejpfrut sadrži antioksidante koji prirodno štite jetru. Dva glavna antioksidansa koja se nalaze u grejpu su naringenin i naringin. Nekoliko studija na životinjama otkrilo je da obe štite jetru od povreda. Zaštitni efekti grejpa su poznati na dva načina – pomažući u smanjenju upale i zaštiti ćelija.

Add Comment