NAJBOLJA MOGUĆA VEST ZA ĐOKOVIĆA: Novak će IPAK moći da brani titulu na Rolan Garosu – EVO ZAŠTO!

Novaku Đokoviću se ipak otvaraju vrata Rolan Garosa.Srpski teniser će posle izbacivanja iz Australije ipak na proleće moći da brani titulu u Parizu, piše italijanska ‘Gazeta dello sport’. Čak i ako nije vakcinisan! Naime, novi pasoš za vakcinasine se takođe može dodeliti onima koji su se oporavili od Covid-a ne pre više od šest meseci.

Pošto se zarazi u decembru, Đoković zapravo može slobodno da cirkuliše u Francuskoj najmanje do sredine juna i tako nastupi na čuvenom Frenč openu.To proizilazi iz novog zakona, koji je usvojio parlament Francuske, uz zeleno svetlo Ustavnog saveta.Ustvari, od ponedeljka u Francuskoj, da bi pristupili sportskim objektima, čak i profesionalni sportisti će morati da pokažu superzelenu propusnicu.

Zbog toga će biti neophodno da se vakcinišete ili lečite duže od 11 dana od pozitivnog testa i manje od šest meseci. Đoković je, prema rečima njegovih advokata, bio pozitivan 16. decembra. Turnir u Parizu počinje 16. maja i završava se 5. juna. Dakle, uz potvrdu o oporavku, Srbin će moći da ima isti tretman kao i vakcinisani.Osim konkretnih odredbi koje bi izvršna vlast mogla da donese u implementacionim uredbama, za Đokovića zato neće biti problema na Rolan Garosu u maju.

Add Comment