GRAĐANI, MALO SE STRPITE! Ako nonstop proveravate da li vam je leglo 100 evra, dobićete ovu poruku

Čim je počela isplata novca, navala na sisteme banaka bila je velika.Ako biste pitali građane Srbije koje je pitanje koje su ovih dana najčešće čuli ili i samo postavili, bilo bi – je l’ ti leglo 100 evra?Za ovu jednokratnu pomoć države prijavilo se više od 4.050.000 građana, a nakon prijave ostalo je samo jedno pitanje – kada će obećani novac stići na račun.Građani su mogli da biraju hoće li da im se novac uplati na račun koji već poseduju u nekoj banci ili da im bude otvoren namenski račun samo za ovu priliku.

Čim je počela isplata novca, navala na sisteme banaka bila je velika – svi su hteli da provere da li su baš oni među prvim srećnicima kojima su uplaćene pare od države. Zbog toga, onlajn i mobilni sistemi mnogih banaka našli su se pod velikim opterećenjem, a neki su zabeležili i zastoj u radu.Jedna od banaka u našoj zemlji, želeći da izađe u susret korisnicima, ali i da rastereti svoj sistem, klijentima je poslala poruku.

Ukoliko ste se prijavili za pomoć, banka će vas obavestiti čim bude izvršena uplata na vaš račun SMS porukom koja je besplatna – stoji u obaveštenju.Podsetimo, rok za prijavu za ovu pomoć države je 5. jun, a rok za isplatu je 7. jun.

Add Comment