OVO JE JEDINI TRENUTAK KAD JE ARKAN PLAKAO! Suzu je pustio samo zbog NJEGA (VIDEO)

čevici kažu da je komandant SDG Željko Ražnatović Arkan prvi put viđen kako plače za jednim čovjekom…

Objavljeno: 14.07.2019. 09:21h
Dragan Joksović Jokso ubijen je 4. februara 1998. godine u foajeu stokholmskog hipodroma Solvala. Dvadesetogodišnji Finac Jan Raninen, unajmljeni narkoman, “overio” je Joksu s dva metka u glavu. Joksović, najveći autoritet skandinavskog podzemlja, za života je bio jedan od najboljih prijatelja Željka Ražnatovića Arkana.

Smrt nerazdvojnog druga dobrano je uzdrmala inače mirnog Ražnatovića. Ljudi kažu da Arkan nikada nije pustio suzu u životu, sve dok nije sahranio svog prijatelja i kuma.

Upravo Jokso je, kaže legenda, više puta tokom sedamdesetih pomogao Ražnatoviću da pobegne iz zapadnoevropskih zatvora, a važio je i za Arkanovog čoveka od poverenja.

Jokso je radio uglavnom kao obezbeđenje važnim ljudima i poznatim ličnostima. Brzo je napravio dobre konekcije i razvio posao u podzemlju. U to vreme oteta je švedska princeza, a kralj Gustav se obratio Joksu da mu pomogne znajući za njegove veze na asfaltu. Jokso je brzo uspeo da pronađe i vrati kralju njegovu ćerku bez ijedne ogrebotine.

Tada počinje njegov vrtoglavi uspeh u Švedskoj. Zvali su ga Veliki Jokso ili Jokso Div. Koliko je bio popularan govori podatak da se čak pojavljuje u spotu za švedsku pesmu Evrovizije ’86. O njemu je tamo snimljen i dokumentarac pod nazivom “Priča o Joksu”.

Poslije Joksovog ubistva, zapadni mediji odmah su počeli da pletu mrežu najneverovatnijih spekulacija. Pariski “Mond” pisao je 24. februara da je Arkan u Švedsku poslao četvoricu plaćenih ubica da namire račune s naručiocima ubistva.

Željko Ražnatović Arkan, međutim, sve ove tvrdnje energično je demantovao. U intervjuu švedskom “Ekspresenu” rekao je doslovce:

  • Švedska policija priča koješta, to su najobičnije gluposti!

Arkan je švedskim novinarima objašnjavao kako je Jokso bio “sjajan momak”, a odbacujući sve optužbe o švercu cigareta i kriminalnom bekgraundu govorio je:

  • Pa, ja mrzim cigarete i alkohol! I Jokso ih nije podnosio!

Njih dvojica su sedamdesetih godina “radili” zajedno širom Švedske.

Svuda ga je pratilo čuvanje čoveka koji ne prašta i s kojim nije bilo zdravo sukobljavati se. Inspektor Interpola Kenet Viman pratio je ovog dva metra visokog Crnogorca ravno 12 godina:

  • Bilo je gotovo nemoguće prikupiti dokaze protiv njega. Svim svedocima jezik se vezivao u čvor na sam spomen Joksovog imena. Svi su strahovali od žestokih metoda koje je primjenjivao.

Svi su ga se plašili kao samog đavola – pričao je Viman švedskim tabloidima.

Samo jednom Joksović je uhvaćen s kokainom u džepovima zbog čega je u zatvoru proveo čitava dva mjeseca. Bio je to njegov jedini boravak iza rešetaka.

Pošto se osamdesetih vratio u Jugoslaviju, Arkan zvanično nikada nije odlazio u Švedsku.

Željko Ražnatović Arkan bio je čovek koji gotovo nikad nije plakao. Na sahrani Dragana Joksovića Joksa je zaplakao.

Više o Arkanu:

(Espreso.rs / Kodex.me)

Add Comment