DRAMA NA KOSOVU: Albanci upali u srpsku crkvu! TEROR! UŽAS!

Dok se u Prištini večeras nalazio evropski komesar Johanes Han, u Grnčaru na Kosovu i Metohiji izvršen je razbojnički upad u crkvu svetog Nikole i tom prilikom je izvršena krađa, oštećen inventar i oskrnavljena unutrašnjost hrama, saopštila je Srpska lista

Najoštrije osuđujući ovaj vandalski čin, Srpska lista naglašava da visoke tenzije, koje su rezultat antisrpskih taksi kojima Priština ugrožava opstanak Srba na Kosovu i Metohiji, svakoga dana su osnov za druge akcije uperene protiv srpskog naroda.

Odgovornost za svaki napad na Srbe i naše svetinje snose podjednako kosovske i međunarodne institucije koje imaju mandat da osiguraju mir i bezbednost svih građana, navedeno je u saopštenju.

Najoštrije osuđujući ovaj vandalski čin, Srpska lista pozvala je na hitno pronalaženje počinioca, kako bi se poslala jasna poruka da je ovakvo ponašanje i ugrožavanje mira neprihvatljivo.

NATO snažno podržava dijalog Beograd-Priština i kad je reč o “mogućim usaglašavanjima granica” nada se da će dva strane naći obostrano prihvatljivo rešenje, izjavio je danas u Briselu generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg.

On je to rekao uoči zasedanja šefova diplomatija NATO koji će u sredu zajedno s visokom predstavnicom EU Federikom Mogerini razmotriti “odnose NATO sa zemljama Zapadnog Balkana”.

Na pitanje novinara da li Atlantski savez strahuje da bi po bezbednost moglo imati posledica rešenje u dijalogu Beograd-Priština koje bi uključilo neke “korekcije granica”, Stoltenberg je rekao da “NATO snažno podržava dijalog Beograd-Priština jer je to jedini način da se nadje odgovor za nerešena pitanja”.

Add Comment