Gledaoci sa nestrpljenjem čekaju petu epizodu “Korena”, ne možete ni da naslutite šta se sprema , a mi vam OTKRIVAMO (VIDEO)

Serija koja nas je očarala.

Serija je rađena po romanu Dobrice Ćosića, a radnja se zasniva u imaginarnom selu Prerovo u domu uglednog domaćina i bogataša Aćima Katića. Njegov sin Đorđe i žena Simka uprkos svim naporima ne mogu da dobiju dete, dok njihov sluga Tola dobio je petoricu sinova, od toga dvojicu blizanaca.

Đorđe Katić očajan što njegova žena ne može da zatrudni počinje sve više da je maltretira i da je krivi zbog toga. Simka je sa svojom svekrvom (Dara Džokić) u prošloj epizodi otišla u manastir kako bi se pomolila, okajala grehe i pomolila Bogu da dobije sina kako bi se stvorio mir u kući.

U nedelju 18. novembra, na programu RTS 1 od 20.05 časova, prikazuje se premijeru pete epizode igrane dramske serije „Koreni”.

U novoj epizodi serije “Koreni” gledaćete kako Đorđe mamuran stiže iz Palanke i u blizini Prerova sreće vojsku koja je krenula na selo.

Aćim poziva seljake da odbrane svoju opštinu. Simka na tavanu štale sakriva Đorđa, dok vojska napada Prerovo i uz mnoge žrtve hapsi Aćima i Tolu Dačića.

Nikola zaustavlja vojnike koji su krenuli da zapale kuće Katića, ali ga oni bez milosti premlate. Gonjen grižom savesti zbog sopstvenog kukavičluka, Đorđe i Simku isteruje iz kuće i odlazi za Beograd…

Serija je nastala prema istoimenom romanu Dobrice Ćosića, za koju je scenario napisao Đorđe Milosavljević, a režirao Ivan Živković.

Alo.rs

Add Comment