UDARNA VEST! Kakav PREOKRET , Vučić uradio u BRISELU nešto ŠTO NIJE očekivao… ŠOK!

Završen je trilateralni sastanak Aleksandra Vučića, Hašima Tačija i Federike Mogerini u Briselu. Ovom sastanku prethodili su odvojeni susreti predsednika Srbije i kosovskog predsednika sa šeficom evropske diplomatije, koja posreduje u dijalogu Beograda i Prištine
Po završetku sastanka predsednik Srbije obratio se medijima, govoreći o neprincipijelnim odlukama Prištine.

– Dijalog će se nastaviti, onda kada Priština povuče svoje neprincipijelne odluke, o uvođenju poreza na srpsku robu i kada ispoštuje sve ono što smo se dogovorili u Briselskom sporazumu. To se posebno odnosi na energetski sektor u kome na bezobrazan i bezobziran način pokušavaju Srbiju da izbace iz toga-rekao je predsednik Vučić neposredno po završetku trilatralnog sastanka.

Predsednik je upozorio i na nameru Prištine da formira vojsku i jedan garnizon uputi prema severu, što je suprotno Briselskom sporazumu i sporazumu koji imamo sa NATO.

– Odmah da ima kažem da Srbija neće ispoštovati takve odluke. To se neće dogoditi. To je sve što imam da kažem svima. Pa neka malo ljudi u Evropi i svi drugi razmisle šta je to dogovoreno briselskim sporazumom, šta je to što je dogovoreno sa NATO i zašto je to nekome danas potrebno i ko bi to želeo da izaziva sukobe – rekao je Vučić dodajući, Srbija to svakako ne želi.

– Srbija ne želi sukobe, Srbija želi mir sa Albancima, ali Srbija neće dozvoliti ugrožavanje slobode i mira svojih građana i svog naroda- poručio je predsednik Srbije.

On je rekao da će odluka Prištine o dodatnom porezu od 10 odsto na robu iz Srbije ostati na snazi, da se u Evropi nisu mnogo zbog toga uzbudili, a takođe je upozorio da Evropljani nameravaju da izbace Srbiju energetske mreže za sever Kosova.

– Građanima Srbije želim da kažem da su teški dani u političkom smislu pred našom zemljom. – Prethodnih dana dobili smo odluke prištinskih vlasti u kojima su protivpravno CEFTA sporazumu povećali porez za robu iz Srbije. Niko se nije iz Evrope naročito uzbudio, osim saopštenja Mogerini – rekao je on.

printscreen
Delagacija Srbije na čelu sa predsednikom Vučićem na reveru nosi Natalijinu Ramondu, dajući do znanja da je Srbija jedna od zemalja pobednica u Prvom svetskom ratu.

– Ono što se sutra dešava je treća stvar – Evropljani pokušavaju da nas izbace iz energetske mreže za sever Kosova, protivpravno. U nacrtu, predlogu energetskog spora bilo je jasno da mora da se forimara ZSO a ona dve mešovite kompanije na severu koje bi bile prenosnik do albanskog operatera. Pošto nije formirana ZSO, krivicom Prištine, oni to sada nama hoće da otmu, da nam otmu pravo na struju, da izgubimo dalekovode ka Makedoniji, Albaniji, Crnoj Gori”, rekao je Vučić.

Žele da nas izbace, protivpravno, ne uvažavajući naše argumente, upozorava Vučić i dodaje da će ta odluka biti u ponedeljak.

Kako je rekao, protiv nas su se izjasnili Nemačka, Francuska, Italija, Švajcarska, Belgija, Luksmeburg, Hrvatska, Holandija … Za nas su Španija, Slovačka, BiH.

– Borimo se koliko možemo, ali šanse su male- rekao je predsednik Aleksandar Vučić.

Informer

Add Comment