UDARNA VEST! Ruski GENERALI saopštili Amerikanci su napali NAŠU BAZU! Šta se to dešava!

Dronovima koji su napali rusku vazduhoplovnu bazu „Hmejmim“ u Siriji, upravljao je američki vojni izviđački avion „Posejdon-8“, izjavio je danas zamenik ministra odbrane Rusije general-pukovnik Aleksandar Fomin.

TASS prenosi da je Fomin to kazao u Kini na plenarnom zasedanju „Peking Sijangšan foruma o bezbednosti“.

– 13 dronova kretalo se prema zajedničkom borbenom planu, koji je vodila jedna posada. Sve to vreme američki izviđački avion “Posejdon-8“ patrolirao je područjem Sredozemnog mora u trajanju od osam časova – rekao je Fomin.

Zamenik ruskog ministra odbrane naveo je da su „dronovi prebačeni na manuelno upravljanje, kada su naišli na kontramere ruskih sistema“.

– Manuelno upravljanje nisu obavljali nekakvi seljani, već “Posejdon-8“, koji ima modernu opremu. On je preuzeo manuelnu kontrolu – kazao je Fomin.

Ruska baza „Hmejmim“ u Siriji bila je od januara ove godine meta nekoliko grupnih napada dronovima, a poslednji se dogodio u avgustu.

Približavanjei kraja rata u Siriji je već počeo da privlači investitore za rekonstrukciju zemlje i rehabilitaciju i zapošljavanje miliona ljudi.

Iako ni jedna zemlja ne može samostalno vratiti Siriju na pravi put, neće ekonomska ulaganja svake zemlje u Siriju imati značajne strateške implikacije kao ulaganja Kine, jer Kina neće samo igrati ulogu u rekonstrukciji, već će Siriju pretvoriti u stratešku teritoriju tako što će je povezati sa svojom Inicijativom Pojas i put.

(Sputnjik)

Add Comment